Міністр оборони вважає, що школярів повинні навчати протистояти пропаганді

Міністр оборони вважає, що школярів повинні навчати протистояти пропаганді

Фото: УНІАН

Нині такий досвід є у Бельгії.

Україна постійно відбиває напади у інформаційному та кіберпросторі. А тому дітей зі школи мають навчати, як протистояти інформаційним атакам, що постають перед суспільством.

Таку думку висловив міністр оборони Андрій Загороднюк у канадському Галіфаксі на міжнародному форумі, присвяченому безпеці, передає Міноборони.

За його словами, дітей змалечку потрібно навчати, як відрізнити правду від неправди, як перевіряти інформацію і дотримуватися "цифрової гігієни". Як приклад Загороднюк навів досвід Бельгії, де вже зараз школярі мають такі уроки і вчаться орієнтуватися в інформаційних потоках. 

Міністр наголосив, що сьогодні Україна є країною, яка не лише протистоїть збройній агресії, а фактично стала "полем битви” і постійно відбиває атаки – як в інформаційному, так і в кібернетичному просторі.

"Ми постійно вчимося, багато чого знаємо і розуміємо. Ми вже навчилися відбивати такі атаки, але простір постійно розвивається, спонукаючи нас діяти набагато активніше", – каже міністр.

За його словами, чимало країн нині інвестують в інформаційну безпеку, але ніколи не можливо діяти швидше ніж, ті, хто цілеспрямовано розробляє нові форми ведення інформаційних і кібернетичних війн.

"Тому єдиним можливим фактором опору є загальні зусилля країн, а також людей, які в них проживають, протистояти таким викликам", – підсумував Загороднюк.

Нагадаємо, раніше заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос провів закриту нараду представниками силових відомств, яка стосувалася інформаційної протидії агресії проти України. Заступник секретаря РНБО вказав на "розбалансування інформаційного простору" в Україні. На його думку, причиною цього є "хаос в інформаційних повідомленнях/виступах/заявах керівників різних відомств, які через непрофесійність піарників призводять до підігравання нашому ворогу та викликають обурення суспільства". Окрім того, Кривонос назвав провальною попередню роботу реформованого Міністерства інформаційної політики. 

Кремль бере на озброєння нацистські технології інформаційної війни

Кремль бере на озброєння нацистські технології інформаційної війни

Повʼязані теми:

Наступна публікація