Нардепи хочуть закрити російські культурні центри в Україні

Нардепи хочуть закрити російські культурні центри в Україні

Фото: Reuters

Запит про діяльність цих центрів вже подано до СБУ.

Нардепи запросили СБУ надати інформацію щодо фактів деструктивної та антиукраїнської діяльності російських культурних центрів, повідомила член "Блоку Петра Порошенка" Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначає, що пов’язано це із інформацією щодо закриття Українського культурного центру у Москві, що поширювалася останніми днями у російських ЗМІ. Та з бажанням РФ привласнити українську державну власність.

Тому нардепами було ініційовано звернення до СБУ щодо надання фактів деструктивної та антиукраїнської діяльності російських центрів науки і культури на території України.

"Впевнена в необхідності їх закриття і денонсації відповідної міжурядової угоди. Ми не маємо права мовчки спостерігати за підривною діяльністю РФ через ці інформаційно-культурні центри із застосуванням арсеналу методів гібридної війни. Але діяти ми будемо виважено, враховуючи інтереси держави як всередині, так і назовні," - повідомила Фріз.

Фото: Ірина Фріз/Facebook

Нагадаємо, раніше російська газета "Известия" написала, нібито, депутати ВР хочуть продати будівлю Українського культурного центру на Арбаті як з політичних, так і з фінансових причин, бо мають намір виручити за неї понад $ 70 млн. Джерелом такої інформації було вказано членів "Блоку Петра Порошенка".

"Культура як фундамент державності. Час для рішучих дій"

"Культура як фундамент державності. Час для рішучих дій"

Повʼязані теми:

Наступна публікація