Оригінальні страви на Масницю: як приготувати
Спробуйте здивувати своїх гостей оригінальним подаванням головного символу свята.

Вже розпочалось свято, яке символізує кінець зими і пробудження весни. Масницю святкують протягом цілого тижня, до початку Великого посту. Млинцями на Масницю не здивуєш нікого, тому спробуйте здивувати своїх гостей оригінальним подаванням головного масляного символу.
Нижче ми наводимо рецепти страв з використанням млинців. Млинці випікайте за будь-яким рецептом. Можете готувати їх вже за звиклим на вашій кухні, а можете використати новий на нашому сайті. Головне, пам'ятайте, що для десертів слід випікати солодкі млинці, а для закусочних страв — навпаки.
Роли з млинців "Царські"
Складники:
· Млинці;
· 300 г слабосоленої сьомги або форелі;
· 250 г вершкового сиру;
· 1 авокадо;
· червона ікра.
Приготування:
Рибу поріжте довгими вузькими скибочками.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку і теж поріжте довгими скибочками.
Кожен млинець намажте вершковим сиром, викладіть на край скибочки рибу і авокадо, згорніть у щільні рулети і помістіть на 1,5-2 години в холодильник.
Млинці розріжте гострим ножем на шматочки шириною 3 см, викладіть на блюдо і прикрасьте роли червоною ікрою.
Канапе "Масляні"
Складники:
· 8 млинців;
· 300 г філе оселедця;
· 300 г м'якого плавленого сиру;
· оливки або маслини без кісточок.
Приготування:
На пласке блюдо покладіть млинець, змастіть його плавленим сиром. Поверх нього покладіть наступний млинець, на якому викладіть шар філе оселедця. Так продовжуйте чергувати млинці з плавленим сиром і оселедцем. Верхній млинець нічим не покривайте.
Готовий торт поставте на 1 годину в холодильник, після чого розріжте гострим ножем на квадратики зі стороною 3 см, помістіть на кожен оливку або маслину і проткніть шпажкою.
Мішечки з грибами
Складники:
· Млинці;
· 0,5 кг грибів;
· 2 цибулини;
· 200 г твердого сиру;
· 2 столові ложки майонезу;
· сир косичка;
· олія;
· чорний мелений перець:
· сіль.
Приготування:
Подрібнену цибулю обсмажте до прозорості на олії, додайте порізані гриби, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності.
Сир натріть, з'єднайте з остиглими грибами, заправте майонезом і добре вимішайте.
Косичку розберіть на окремі волокна.
На середину кожного млинця покладіть по 1-1,5 столової ложки начинки, краї млинця підійміть, зберіть зверху і обв'яжіть ниткою від косички.
Перед подаванням мішечки розігрійте в мікрохвильовій плиті, щоб в начинці розплавився сир.
Млинцевий торт
Складники:
· 12-15 млинців;
· Для крему:
- 0,5 л молока;
- 150 г цукру;
- 4 жовтки;
- 50 г борошна;
- 2 чайні ложки ванільного цукру;
· Для начинки:
- 0,5 кг яблук;
- 2 столові ложки цукру;
- 30 г вершкового масла;
- 1 чайна ложка меленої кориці;
- волоські горіхи.
Приготування:
Масло розтопіть, додайте порізані кубиками яблука і цукор і тушкуйте 10-15 хв до м'якості, після чого притрусіть корицею і акуратно перемішайте.
Жовтки розітріть з цукром, додайте ванільний цукор і борошно і добре вимішайте. Влийте в приготовану масу доведене до кипіння молоко і варіть, постійно помішуючи, до загустіння.
На пласке блюдо покладіть млинець, змастіть його остиглим кремом, поверх нього викладіть інші млинці, і теж кожен змастіть кремом.
Верх торта покрийте кремом, викладіть на нього яблучну начинку і притрусіть подрібненими горіхами.
Готовий торт покладіть до холодильника на 4-5 годин.
Млинцевий пиріг "Равлик"
Складники:
· 10-15 млинців;
· для начинки:
- 0,5 кг сиру;
- 100 г кураги;
- 50 г цукру;
- 1 яйце;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
· Для заливки:
- 100 г сметани;
- 2 яйця;
- 2 столові ложки цукру;
· вершкове масло;
· цукрова пудра.
Приготування:
Сир розітріть з яйцем і цукром до отримання однорідної маси, додайте подрібнену курагу і добре перемішайте.
На кожен млинець викладіть сирну начинку і скрутіть в трубочку.
Підготовлені рулетики укладіть в змащену вершковим маслом круглу форму спіраллю і залийте сметаною, збитою з яйцями і цукром.
Запікайте 25-30 хвилин за 180°С до зарум'янювання.
Готовий пиріг після охолодження притрусіть цукровою пудрою.
Як бачите, млинці можна подати не просто стопкою або згорнувши в трубочку або конвертик. Якщо постаратися, можна весь стіл накрити стравами, приготованими з використанням млинців. Всі вони будуть різними на вигляд і на смак, але найголовніше — надзвичайно смачними.
Автор: Світлана Матющенко
Нагадаємо, раніше ми писали про рецепти начинок для млинців на Масницю.