Савченко боялась, що її етапуватимуть до Сибіру, і була готова себе скалічити

Савченко боялась, що її етапуватимуть до Сибіру, і була готова себе скалічити

Фото: Reuters

Сестра льотчиці розповіла про її останні години ув'язнення.

Коли російські тюремники розбудили Надію Савченко та сказали, що її відправляють до України, вона не повірила. Про це розповіла ТСН сестра Надії Віра Савченко.

"Її збудили о 3-й ночі і сказали "ти летиш в Україну". Надя сумнівалась і була в такому емоційному стані, і була переконана, що її можуть етапувати до Сибіру. І вона підготувала деякі речі, аби завдати максимальної шкоди собі і завадити своєму етапуванню", - розповіла Віра.

За словами сестри, льотчиця мала намір скалічити себе за допомогою електричного струму, однак подробиць не розповіла. Зауважила, що на прес-конференції у п'ятницю Надія все розповість сама.

"Вона розслабилась тільки, коли побачила кольори українського прапора на літаку", - ділиться Віра Савченко.

Після вранішнього підйому російські тюремники посадили Надію у так званий "стакан" в автозаку – маленьке приміщення, у якому майже неможливо рухатись і дуже темно, навіть незрозуміло, яка пора доби. У цьому "стакані" Надю тримали п'ять годин.

Нині Надія вже готова активно діяти, проте не знає, з чого саме починатиме. Рідні вмовляють її перепочити. В одному Савченко впевнена – допомагатиме українським політв'язням.

"Надя точно не подарує нікому тих хлопців, які ще в Росії залишаються", - запевнила Віра.

Раніше подруга Надії оприлюднила фото із нічних "дівочих посиденьок" і розповіла, про що говорила зі звільненою.

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину. Президентський борт приземлився в аеропорту "Бориспіль" 25 травня вдень. Колишню бранку РФ, яка вийшла з літака босоніж, зустрічав натовп журналістів та політики. Зокрема, з величезним букетом, від якого Савченко відмовилася, прибула Юлія Тимошенко.

До слова, родичам льотчиці – її сестрі та матері – ніхто не повідомив точного часу прибуття Надії. Вони були вимушені їхати до літовища своїм ходомПісля зустрічі із журналістами та гнівної промови на адресу нетактовних працівників пера, Савченко поїхала до Адміністрації Президента.

Там льотчиця подякувала військовим та українцям за те, що повернулася. Крім того, жінка вибачилася перед побратимами за те, що досі жива. Президент України, своєю чергою, за незламність волі та жертовність вручив Савченко орден "Золота Зірка".

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Я готова ще раз покласти своє життя за Україну - Савченко

Я готова ще раз покласти своє життя за Україну  - Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація