Систему е-декларування насправді розробили студенти КПІ, а грант просто розікрали - ГПУ

Систему е-декларування насправді розробили студенти КПІ, а грант просто розікрали - ГПУ

Фото: УНІАН

Луценко повідомив, що виділені Данією гроші вивели за кордон.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що систему е-декларування насправді розробили студенти Київського політехнічного інституту, а грант уряду Данії на її створення розікрали.

Про це він заявив під час звіту у Раді, передає Еспресо.TV.

"Слідство з'ясувало, що жодного конкурсу з обрання переможця створення системи електронного декларування не було. Уряд Данії надав кошти на створення системи електронного декларування для організації ПРООН в Україні. Ця організація визначила виконавця робіт ТОВ "Міранда", що було встановлено працівниками фіскальної служби", - зазначив він.

Луценко додав, що керівник "Міранди" Юрій Новіков підписав угоду і доручив виконання цих робіт викладачу КПІ, а також його студентам.

"І вся ця система була зроблена цими особами", - додав генпрокурор.

Водночас Новіков вирішив забрати собі виділені на створення е-декларування гроші і перерахував їх через фіктивну фірму на рахунок в Естонії.

Нагадаємо, нарікають на е-декларування постійно, у системі регулярно виникають збої. Зокрема, 31 березня, коли мав завершитись процес подання електронних декларацій для державних службовців та прирівняних до них осіб, система працювала вкрай повільно.

Проте чимало з них цього зробити не змогли через постійні проблеми з електронною системою – вона зависала або взагалі не працювала протягом двох тижнів

НАЗК розпочне перевірку е-декларацій президента, прем'єра та міністрів за 2016 рік

НАЗК розпочне перевірку е-декларацій президента, прем'єра та міністрів за 2016 рік

Повʼязані теми:

Наступна публікація