У МОЗ прокоментували інфікування коронавірусом народного депутата

У МОЗ прокоментували інфікування коронавірусом народного депутата

Фото: УНІАН

Нардеп виявся тим 44-річним чоловіком з Київської області, про якого говорили раніше.

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що серед 14 офіційно зафіксованих випадків COVID-19 є народний депутат України.

Про це 18 березня повідомили в пресслужбі МОЗ.

Судячи з повідомлення, нардеп Сергій Шахов, який підтвердив ТСН факт свого інфікування і є тим 44-річним інфікованим з Київської області, про якого говорили ще ввечері 17 березня.

"Наразі проводяться всі необхідні дослідження та епідеміологічне розслідування. Йому надається амбулаторне лікування в умовах самоізоляції. Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, хворих з коронавірусною інфекцією при легкому перебігу хвороби можна лікувати амбулаторно. У разі необхідності пацієнта буде госпіталізовано", - йдеться в повідомленні.

Щодо оточення нардепа, то в міністерстві пообіцяли, що медики проведуть усю необхідну роботу з людьми, які контактували з ним. 

"Народний депутат України на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради України 17 березня 2020 року був відсутній", - додали там

Зазначимо, що сам нардеп групи "Довіра" раніше підтвердив ТСН, що тест на коронавірус дав позитивний результат.

Зазначимо  уряд ухвалив рішення заборонити регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні; перевезення більше 10 пасажирів одночасно у трамваях, тролейбусах і автобусах, маршрутному таксі.

Від 17 березня заборонено закладам культури, ТРЦ, ресторанам та іншим закладам харчування, розваг і послуг приймати відвідувачів, а починаючи від 18 березня - перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього та міжнародного сполучення до прийняття окремого рішення.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація