Україна закриває кордони через небезпеку поширення коронавірусу

Україна закриває кордони через небезпеку поширення коронавірусу

Фото: УНІАН

Влада вводить превентивні заходи.

Рада національної безпеки та оборони вирішила закрити кордони України через дві доби. Це триватиме два тижні.

Таке рішення ухвалили під час засідання 13 березня, на якому розглядали пов’язані з безпекою питання.

"Через 48 годин наша країна закриє кордон для іноземних громадян. Міністерство закордонних справ попередить зараз всі установи, всі країни про те,  що кордони будуть закриті для іноземних громадян на два тижні", - сказав секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов. 

Водночас він закликав українців обмежити закордонні поїздки.

Данілов наголосив, що обмеження стосується лише іноземців. "Іноземці зможуть потрапити лише ті, які працюють у наших міжнародних установах, які працюють у відповідних організаціях ООН, ЮНІСЕФ тощо. Решта потраплятимуть на нашу територію лише після спілкування з Міністерством закордонних справ", - сказав він.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація