Українці ласують жаб'ячими лапками та слимаками

Дата публікації
Перегляди
3831
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Українці ласують жаб'ячими лапками та слимаками

Українські жаби не гірше леонських і втричі дешевші

Інгредієнти для екзотичних страв збирають на українських болотах та у лісах.

В українських ресторанах подають равликів і жаб'ячі стегенця "вітчизняного розливу", повідомляє ТСН.

Однак по-французьки розговітися зараз можна лише в ресторані - скреготух туди імпортують із французького Леона. Українські жаби не гірше і втричі дешевші, але нині амфібії у сплячці.

Як тільки пригріє сонце, селяни Закарпаття та Одещини зможуть нагріти гаманці на жаб'ячих стегенцях - за два тижні вилову мисливець отримує до 10 тисяч гривень.

Водночас слимаки дорожчі за жаб, і в них є більше шанувальників. У ресторані за порцію у 6 тушок равликів можна викласти більше 100 гривень.

І хоча українці ставами зі слимаків більше гидують, на Рівненщині все одно тоннами збирають виноградних равликів. Селяни продають такий делікатес у Сербію. І якщо жаби цінуються маленькі, то діаметр мушлі слимака має бути не менше трьох сантиметрів.

Ще одне уподобання гурманів - це м'ясо страусів.

Також афро-українські птахи - наймодніша забаганка фермерів-оригіналів. За страуса, де не візьмись - може бути прибуток. У косметичну, швейну та медичну галузь ідуть вії, пір'я та кігті птаха, а у кулінарію - дієтичне м'ясо.

Хоча м'яса у страусів небагато - всього 40% від загальної ваги - важити страуси можуть до 200-250 кг. За смаком м'ясо нагадує яловичину.

Яйця страусів теж дієтичні - без холестерину. Варяться вони 4 години, тому смажити простіше й швидше. Одним яйцем можна нагодувати десятьох людей. Коштує така пательня триста гривень, а на смак нагадує звичайне куряче яйце.

Далі у списку делікатесів йде мармурове м'ясо, яке цінується тим, що добре засвоюється і запобігає утворенню канцерогенів і холестерину.

В Україні є одне лише стадо, де розводять биків абердіно-ангусскої породи. Вартість одного кілограма такого м'яса може коштувати до трьохсот гривень.

А в Івано-Франківську вирощують ледачих ненажер - гусок - заради печінки на фуа-гра.

Справжній же грецький сир фета, але не з вівці, а з буйвола виготовляють у Закарпатті. Щодо користі молока, то корови їм не конкурентки. У буйволячому більше кальцію, воно жирніше.

Також українці успішно вирощують у теплицях кава, ананаси, банани, папаю, лимони, гуаву та маракую.

Читайте також:

Українські чиновники розкошують більше за олігархів

Жінка знайшла живу жабу в упаковці салату, який їла цілий тиждень

Витрибенькі, мазурики, бендерики і завиванці стали альтернативою олів'є

В українському селі живе відважний страус, який знає команду "Фас"

Названа страва, яка змусить чоловіка одружитися

Равлики і жабки "вітчизняного розливу"

Равлики і жабки "вітчизняного розливу"

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
3831
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація