В Україні посилили покарання за домашнє насильство: Зеленський підписав закон

В Україні посилили покарання за домашнє насильство: Зеленський підписав закон

Фото: unsplash.com

Віднині постраждалі від домашнього насильства зможуть отримати відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди.

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення відповідальності за домашнє насильство та насильство за ознакою статі. Постраждала особа тепер може отримати моральне та матеріальне відшкодування за домашнє насильство.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

Згідно з законом, вчинення домашнього насильства або за статевою ознакою, яке завдає фізичної або психічної шкоди, а також невиконання винесеного заборонного припису тягнуть за собою штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170−340 гривень) або 30−40 годин громадських робіт, або ж адміністративний арешт на строк до десяти діб.

Закон також дозволяє притягувати до адміністративної відповідальності на загальних підставах, а не на підставі дисциплінарного статуту, військових і поліцейських. Крім того, за ті ж дії, вчинені особою, яка протягом року вже піддавалася адміністративному стягненню, передбачено посилення покарання. Справи також дозволяється розглядати без присутності порушника, якщо він про це повідомлений належним чином.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 9 липня, генпрокурорка України Ірина Венедіктова відвідала Центр допомоги жертвам домашнього насильства в Одесі. Під час візиту вона звернула увагу на те, що проблеми потерпілих у власних родинах повинні вирішувати компетентні правоохоронці. Щоб ефективніше протидіяти поширенню домашнього насильства в Україні, поліцейських, слідчих та прокурорів навчатимуть працювати як із жертвами, так і їхніми кривдниками.

Новини України: правоохоронців навчатимуть працювати з жертвами домашнього насильства та кривдниками

Новини України: правоохоронців навчатимуть працювати з жертвами домашнього насильства та кривдниками

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація