Затриманий екс-глава податкової Харківщини оголосив голодування

Затриманий екс-глава податкової Харківщини оголосив голодування

Фото: Facebook/Станіслав Денисюк

За словами Денисюка, військові прокурори знущалися над ним і залякували лікарів.

Затриманий під час масштабної спецоперації МВС та ГПУ колишній очільник Державної податкової адміністрації у Харківській області Станіслав Денисюк оголосив безстрокове голодування.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я офіцер і скаржитися не звик. В умовах жорсткого пресингу в ІТТ, коли я позбавлений будь-яких інших варіантів боротися за права людини, мені залишається єдиний спосіб привернути увагу до умов утримання тут. Я оголошую безстрокове голодування", - заявив він.

Своєю чергою адвокат Денисюка Сергій Вілков розповів, що до його клієнта застосовували тортури, незважаючи на його стан здоров'я.

"Вчора, коли його розмістили на стаціонар, він перебував у спеціально обладнаному блоці в лікарні швидкої допомоги. Десь близько 12-1 години ночі приїхали четверо військових прокурори, зайшли без будь-яких перепон в це приміщення, сказали: "Піднімайтесь, ми повеземо вас в ІТТ". Він сказав: "Я погано себе почуваю, вивозьте мене на відповідному візку". На що вони вирвали в нього катетер із руки, взяли за руки-ноги і понесли в машину, кинули в машину, привезли в ІТТ", - заявив він, посилаючись на слова свого підзахисного.

Натомість в ІТТ Денисюка не прийняли, оскільки не було виписних документів.

"Вони знову завезли в лікарню швидкої медичної допомоги і вже перебували там. Крім того, в його присутності на лікарів вчинявся шалений тиск, залякування. Був такий прокурор, здається, прізвище Філюк, який сидів і говорив: "Ми його забираємо, виписуйте, якщо ви його не випишете, ми будемо відкривати кримінальне провадження", - процитував екс-податківця адвокат, додавши, що стан Денисюка дійсно тяжкий.

Наразі він поміщений в окрему камеру наодинці, жодні слідчі дії з ним не проводяться.

Вілков закликав омбудсмена втрутитися в ситуацію і приїхати до ізолятора з перевіркою.

"Також закликаю нардепів створити слідчу комісію і провести перевірку, чому стільки людей тримається в умовах ізоляції в ізоляторі тимчасового тримання, чому з цими людьми не проводяться слідчі дії, чому нині щодо цих людей вчиняється шалений тиск військовим прокурором", - наголосив він.

Нагадаємо, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків були затримані 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури.

Повʼязані теми:

Наступна публікація