Місячний календар на травень 2021: коли повня та молодик 

Місячний календар на травень 2021: коли повня та молодик 

Фото: ТСН.ua

У травні повня зійде наприкінці місяця. 

Образ Місяця широко використовується в культурі практично всіх народів світу. Місяць є символом таємничості, романтичності, кохання. Численним є випадки його використання в міфології, фольклорі, побуті, художній літературі, музичному й образотворчому мистецтві, кіно, комп'ютерних іграх тощо.

Щоправда, Місяць не самосвітне тіло, як і всі планети. Спостерігати його можна лише тому, що він відбиває світло Сонця. Місяць завжди освітлюється Сонцем лише з одного боку, але земний спостерігач у різний час бачить освітлену половину під різними кутами. Місяць змінює свою видиму форму, і ці зміни називають фазами. Фази залежать від відносного розташування Землі, Місяця й Сонця.

Виділяють кілька фаз Місяця

Які бувають фази Місяця

  • Молодик — фаза, коли Місяць перебуває між Землею і Сонцем. У цей час він невидимий для земного спостерігача.
  • Повня — фаза, коли Місяць перебуває в протилежній точці орбіти, і його освітлена Сонцем півкуля видима земному спостерігачеві повністю.
  • Проміжні фази — положення Місяця між молодиком і повнею, коли земний спостерігач бачить більшу або меншу частину освітленої півкулі, їх називають чвертями.
Фото: ТСН.ua

Фази Місяця на травень 2021

  • Місяць, що спадає, — від 1 до 10 травня;
  • Молодик — 11 травня;
  • Місяць, що зростає, — від 12 до 25 травня 2021 року; 
  • Повня — 26 травня;
  • Місяць, що спадає, — від 27 до 31 травня 2021 року.

Місячні фази у травні: що варто зробити та чого уникати

  1. З погляду езотерики під час періоду Місяця, що спадає, слід потурбуватися про те, щоб із вашого життя зникло те, що заважає вам розвиватися та рухатися далі. Наприкінці квітня відбулася четверта повня у 2021 році, та після неї Місяць став щербатим, а тому енергія йде на спад. Також цей період – це фаза, під час якої тіло буде інтенсивно позбуватися від всього непотрібного для його нормального самопочуття. Тому корисними будуть справи, які пов'язані з очищенням. Доречно позбуватися не лише непотрібних речей, але й стосунків, які заважають вам розвиватися і рухатися далі.
  2. Під час молодика у травні найкраще зайнятися плануванням подальшого місячного місяця. У цю добу слід подумати, чого ви прагнете досягнути та що опанувати у майбутній період. Молодик називають точкою енергетичного мінімуму у місячному календарі. Тому у цей період не рекомендується починати вагомі справи та наважуватись на щось більше. Доречно завести блокнот, куди ви будете записувати ваші плани на прийдешній місячний місяць і викреслювати те, що вже стало реальністю
  3. Під час висхідної фази Місяця у травні варто зробити перші кроки до своїх планів та розпочати їхню реалізацію. Сміливо вирушайте у шлях до щастя. Не стримуйте себе. Але врахуйте, що зміна фаз Місяця може негативно на вас вплинути, тому слід бути обережними. Пам'ятайте про ті бажання та мрії, які ви запланували на прийдешній період і спробуйте їх реалізувати. 
  4. Повня вважається основою частиною місячного циклу. Це водночас апофеоз енергетичного потоку, а з іншого боку — саме у цей час людям буває дуже важко, їхні емоції рвуться на поверхню, недарма, у фільмах та книжках фігурують перевертні, які залежать від місячного сяйва. У цей час дуже часто виникають сварки, конфлікти та дискусії. Вважається, що в цей період зростає кількість ДТП та самогубств, але статистично ця інформація непідтверджена. У цей час можлива зміна настрою, тому будьте обережні у своїх висловлюваннях, якщо не хочете втратити друзів. 

Читайте також:

Новини світу: відразу у кількох країнах світу на небі зафільмували видовищний Супермісяць

Новини світу: відразу у кількох країнах світу на небі зафільмували видовищний Супермісяць

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація