РПЦ заявила, що віддала Угорщині групу українських військовополонених із Закарпаття

РПЦ заявила, що віддала Угорщині групу українських військовополонених із Закарпаття

Патріарх РПЦ Кирило, який благословляє вбивць українців / Фото: Associated Press

Офіційного підтвердження цієї інформації від української сторони поки немає.

Російська православна церква (РПЦ) заявила, що нібито за її посередництва групу українських військовополонених із Закарпаття було передано Угорщині.

Про це передає пресслужба РПЦ.

"8 червня 2023 року з благословення святійшого патріарха Московського і всієї Русі Кирила за посередництвом Російської Православної Церкви в рамках міжцерковної співпраці на прохання угорської сторони відбулася передача Угорщині групи українських військовополонених закарпатського походження, які брали участь у бойових діях", – йдеться в повідомленні.

У цій акції нібито взяли участь голова відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ та радник Кирила.

Офіційного підтвердження цієї інформації від української сторони поки немає. ТСН.ua продовжує стежити за ситуацією.

Раніше видання "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела повідомляло, що РПЦ хоче передати українських полонених Угорщині, але рішення не було узгоджене з Україною.

"Передавання військовополонених жодним чином не узгоджене з Україною, а її доцільність пояснюється "закарпатським походженням" військових. Важливо розуміти, що всі згадані військові - українські громадяни, а тому переміщення їх в будь-яку третю країну неможливо без згоди та безпосередньої участі України", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, очільник РПЦ Кирило задумав таку акцію, що повернути втрачену легітимність своєї церкви, проти якої запроваджено міжнародні санкції.

Також Росія вкотре має намір розіграти так звану "угорську карту" та актуалізувати уявні проблеми начебто "закарпатського сепаратизму", додало джерело видання.

Нагадаємо, глава РПЦ патріарх Кирило регулярно підтримує окупантів, які їдуть вбивати українців або вже повернулися з війни. Раніше він заявив, що російські мобілізовані, які загинули в Україні, потраплять до раю.

Також Кирило розпочав "Всеросійський молебень про перемогу" над Україною.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація