Ford пророкують крах через співпрацю з Volkswagen

Ford пророкують крах через співпрацю з Volkswagen

Глава Ford Motor Co. Білл Форд / Фото: Associated Press

Акції компанії постійно падають.

Партнерство Ford і Volkswagen приносить більше вигод німцям, ніж американській компанії.

Про це пише AutomotiveNews з посиланням на думку низки аналітиків.

На думку експертів, єдиним плюсом для Ford є розширення продажів на європейському ринку. При цьому Volkswagen зможе налагодити продаж в Америці і виробляти автомобілі на заводах Ford.

Як підтвердження своїх припущень аналітики наводять падіння акцій американського концерну, а після оголошення про спільну роботу з німцями тенденція до падіння ще більше посилилася.

Крім того, плани виробництва пікапів і комерційних авто у новому альянсі мають дуже туманний вид. При цьому вони залишаються ключовим товаром для Ford на американському авторинку.

Варто відзначити, що в американському концерні оптимістично дивляться на нове партнерство.

"Коли ми пройдемо 2019 рік, то отримаємо більш ясну картину і люди скажуть: "Добре, тепер ми зрозуміли", - зазначив виконувач обов'язків голови Ford Білл Форд.

Він упевнений, що прогнози аналітиків поспішні і не враховують планів самої компанії. Після перших результатів роботи альянсу аналітики по-іншому оцінять акції Ford.

Нагадаємо, що в електрокари Saab вкладе $930 млн скандальний китайський інвестор. Моделі збанкрутілої Saab відроджують в електриці, але вже під брендом шведської марки NEVS. У створення авто вкладеться китайський акціонер, який тільки розірвав контракт з "вбивцею Tesla" Faraday Future через суд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація