Tesla веде переговори про будівництво заводу у Європі

Tesla веде переговори про будівництво заводу у Європі

Американська компанія всерйоз планує відкрити завод на території Німеччини.

В інтернет просочилася інформація про початок переговорів американського виробника з урядом Німеччини та Нідерландів про будівництво заводу з виробництва електрокарів і батарей для них. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Wall Street Journal.

У повідомленні видання йдеться про те, що представники Tesla вели переговори з владою Нідерландів та одного з німецьких міст. Про результати поки не повідомляється.

Варто відзначити, що раніше Ілон Маск вже писав у своєму Twitter про масштабні плани по розширенню виробничих площ і відкриття Gigafactory в Європі. Тим більш, що компанія вже володіє невеликим виробництвом, що належить компанії Grohmann Engineering і знаходиться в Прюме, Німеччина. Завод спеціалізується на автоматизованих технологіях виробництва.

Tesla центр використовує для своїх заводських розробок, хоча там не проводиться виробництво жодних транспортних засобів.

Розташування заводу дуже вигідно для автовиробника, оскільки він знаходиться недалеко від співдружності країн Бенілюксу, а Німеччина вважається передовою країною по розвитку електрокарів. Але видання відзначають, що Tesla вела переговори з ще двома німецькими округами, які претендують на те, щоб розмістити у себе Gigafactory.

У компанії Tesla поки відмовляються від коментарів.

Нагадаємо, що раніше Ілон Маск вже підписав попередній договір з урядом Shanghai на будівництво заводу в Китаї. Передбачається, що підприємство з випуску електромобілів буде розраховане на 500 тисяч автомобілів в рік.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація