Ніжний торт-суфле, що просто тане у роті

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей неймовірний десерт ще й не потрібно випікати, що є додатковим плюсом під час спеки.

Під час літньої спеки зовсім не хочеться включати духовку, тож цей рецепт найніжнішого торта-суфле буде ідеальним варіантом. Все, що вам знадобиться: трохи молочних продуктів, желатин і терпіння, щоб дочекатися, поки торт застигне. 

Торт-суфле_5
фото: Bene Gusto

Час приготування: 90 хвилин

Інгредієнти:

для суфле: (розрахунок на форму діаметром 26 см):

  • 500 мл вершків жирністю 33%;
  • 400 г сметани жирністю 20%;
  • 200 мл молока;
  • 150 г цукру;
  • 15 г желатину;
  • вода для желатину;
  • ванільний цукор.

для шоколадної глазурі:

  • 200 мл молока;
  • 50 г цукру;
  • 25 г какао-порошку;
  • 5 г желатину;
  • 5 ст.л. води для желатину.

Відеорецепт:

Приготування покроково:

1. Сухий желатин заливаємо водою і залишаємо на 5 хвилин.

2. У каструльку вливаємо молоко, додаємо набряклий желатин і ставимо на плиту. Помішуючи, нагріваємо суміш, поки желатин розчиниться. Слідкуйте, щоб молоко не перегрілося, бо желатин втратить свої властивості. Відставляємо суміш вистигати.

3. В окремій мисці змішуємо сметану і цукор до повного розчинення кристалів, додаємо ваніль або ванільний цукор.

4. Далі також окремо у великій мисці збиваємо вершки до м'яких піків. Потім додаємо сметанно-цукрову масу і акуратно перемішуємо. Сюди ж відправляємо вже охолоджене молоко. Обережно перемішуємо. Дно форми (у мене діаметр 26 см) змащуємо олією і виливаємо готову суміш.

5. Ставимо в холодильник на 30-60 хвилин для застигання.

6. У цей час приступаємо до приготування глазурі. Желатин так само заливаємо холодною водою, але в другому випадку будемо його розчиняти на водяній бані.

7. У каструльку висипаємо какао-порошок, цукор і виливаємо молоко. Ставимо на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння.

8. Охолоджуємо шоколадну масу і вводимо в неї рідкий желатин. Заливаємо глазур на білий шар суфле і знову відправляємо в холодильник. За бажанням торт можна прикрасити ягодами або фруктами.

Торт-суфле_4
фото: Bene Gusto

Смачного!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції