Група G7 домовилася про відстрочення боргу Україною протягом дії програми МВФ

Група G7 домовилася про відстрочення боргу Україною протягом дії програми МВФ

Фото: Associated Press

Група кредиторів України, до якої входять держави G7, погодилася на відстрочку виплат за наданими Україні кредитами до 2027 року, коли завершується чинна програма МВФ.

Про це заявили у міністерстві фінансів Канади, - пише Укрінформ. 

Зокрема, представники усіх держав-членів Групи зустрілися 23 березня й узгодили спільну позицію з приводу українського держборгу.

“Надання фінансових запевнень Групою кредиторів України передбачає продовження заморожування погашення заборгованості з 1 серпня 2022 року протягом періоду дії програми МВФ (2023-2027 рр), відповідно до національного законодавства держав-кредиторів”, - йдеться у повідомленні.

Після стабілізації економічної ситуації в Україні або до закінчення програми МВФ, держави-кредитори запровадять додаткові кроки для полегшення кредитного навантаження на Україну. “Група кредиторів України запропонує боргове рішення, яке відповідатиме параметрам програми МВФ за умови, що зовнішні приватні кредитори нададуть не менш вигідні умови”, - зазначили у канадському Мінфіні.

Члени Групи кредиторів закликали й інших двосторонніх кредиторів “швидко укласти не менш вигідну угоду із урядом України щодо боргових умов».

Додамо, що до Групи кредиторів України входять Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та США. Спостережний статус мають Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Корея, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

Нагадаємо, наприкінці лютого США надали Україні 1,25 млрд дол. у межах прямої бюджетної допомоги. Програма розрахована на весь 2023 рік і її загальний обсяг становить 9,9 млрд дол.

Читайте також:

Нова програма МВФ і України: інсайди

Нова програма МВФ і України: інсайди

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація