ЗМІ дізналися, скільки Порошенко заробив за квітень

ЗМІ дізналися, скільки Порошенко заробив за квітень

Зарплата Порошенка за квітень становила 32 470,66 грн / Фото: УНІАН

Зарплата президента становить 140% розміру заробітної плати прем'єр-міністра.

Заробітна плата українського президента Петра Порошенка за квітень становила 32 470,66 гривень.

Про це йдеться у відповіді Державного управління справами на запит агентства "Українські новини".

Відповідно до нормативно-правових актів, зарплата президента становить 140% розміру заробітної плати прем'єр-міністра, нараховується на загальну суму без деталізації складових і індексується у встановленому законодавством порядку.

Зарплата Порошенка за березень становила 37 288,37 гривні.

У квітні Порошенко, як й інші українські чиновники, оприлюднив декларацію про майно і доходи за 2015 рік. Згідно з документом, він отримав 62 162 819 млн гривень доходів. 

Нагадаємо, із компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Зокрема, були опубліковані матеріали і про президента Петра Порошенка.

Сам Порошенко запевнив, що не виходив за межі правового поля. Він заявив, що є першою посадовою особою в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків й сплати податків. Він наголосив, що передав управління своїми активами до інших компаній. 

Водночас юридична фірма "Авеллум", яку Порошенко уповноважив підготувати його частку у "Roshen" для продажу бізнесу, заявила, що договір про створення blind trust було підписано.  Створення компаній в іноземній юрисдикції у фірмі пояснили так, що це було єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі.  Також будь-які твердження про ухилення від сплати податків є безпідставними.

Крім того, фіскальна служба не побачила порушень у відкритті Порошенком офшорів

Водночас у відповіді Національного банку України на депутатське звернення Ігоря Луценка йдеться про те, що Порошенко не отримував ліцензії на здійснення операцій з інвестування за кордон. На думку Луценка, Порошенко порушив українське законодавство, за що передбачено штраф на суму, еквівалентну сумі валютних цінностей, інвестованих за кордон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація