Крем-суп - прекрасний вибір для холодної пори року.
Як приготувати смачний крем-суп із картоплі швидко та з мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти:
картопля - 300 г
вершкове масло - 50 г
молоко - 200 г
вершки - 150 г
один яєчний жовток
бульйон - 1 л
трохи борошна
сіль
Приготування
Приготуйте нежирний м'ясний бульйон. Чищену, порізану досить дрібно картоплю відваріть у 300 г бульйону та потовчіть або подрібніть блендером.
Розігрійте вершкове масло, домішайте борошно і доведіть все до утворення піни. Зніміть із вогню та залийте молоком.
Все добре розмішайте, щоб не було грудок і вилийте в бульйон, що кипить.
Домішайте товчену або подрібнену картоплю, кип'ятіть 3-4 хвилини, весь час помішуйте.
Вершки добре розмішайте з жовтком, покладіть суміш по великій ложці в кожну тарілку, зверху налийте суп.
Подавати картопляний крем-суп потрібно з грінками.
Читайте також: М'ясо в винно-лимонному соусі: покроковий рецепт