Рецепт справжнього олів'є
Це олів'є трохи повертає нас у часи "справжнього" салату.
© Credits
Правда, замість раків у цьому олів'є креветки, і рябчиків немає, але що поробиш, час уже не повернеш.
Інгредієнти:
10 г моркви
10 г вареної картоплі
10 г відвареного зеленого горошку
2 перепелиних яйця, очищених і рубаних
15 г копченого телячого язика, порізаного дрібними кубиками
15 г коктейльних креветок, порізаних на частини
10 г тертого пармезану
40 г м'якоті авокадо
1 чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку
Сіль, свіжий чебрець і мелений чорний перець за смаком
Для прикраси:
1 листок салату Радичио
1 креветка 16/20
1 стрілка цибулі шніт
1 чайна ложка червоної ікри
1 чайна ложка оливкової олії
1 гілочка кропу
© Getty Images/Fotobank
Приготуйте заправку: подрібніть в блендері авокадо з лимонним соком, додайте чебрець, сіль і перець за смаком
Змішайте інгредієнти салату із заправкою
Приготуйте 2 чипси з пармезану, висипаючи його тонким шаром на розпечену сковороду.
Викладіть салат "башточкою", перекладаючи чипсами. Прикрасьте салатним листом і цибулею шніт, креветкою і гілочкою кропу.
По краях тарілки викладіть ікру невеликими групками, в кожну додайте оливкової олії.
Ігор Рибалко
Читайте також: Головний салат зими: 4 оригінальних рецепти салату олів'є