Желе з яблук - простий рецепт
Любителям яблучного варення цей рецепт вже точно припаде до душі.

Це цікавий рецепт смачного желе з яблук, яке буде зберігається у вас тривалий час. Його можна їсти в прикуску з чаєм, намазувати на булочку або використовувати для приготування інших десертів.
Інгредієнти:
яблука
лимонна кислота
цукор
кориця, гвоздика або цедра лимона
Приготування:
Найкраще яблучне желе готувати з кислих плодів. Яблука добре помийте, обітріть рушником або просто дайте стекти воді, щоб вони не були мокрими.
Поріжте яблука великими часточками і почистіть від насіння. Готові часточки залийте 4 склянками води і варіть 30 хвилин.
Після проварювання гарячий сік процідіть через сито, а жмихи злегка відіжміть, і сік, який від неї залишився, теж процідіть. Тепер весь цей сік потрібно уварити на одну третину від колишнього об'єму. Під час його варіння потрібно знімати шумовкою піну, що утворюється.
Для аромату можна додати корицю, гвоздику і лимонну цедру, але просто кидати їх у гарячий сироп не варто. Візьміть марлю, покладіть в неї спеції, які вам подобаються, зав'яжіть і опустіть в сироп. Можна для цього використовувати силіконові фільтри для чаю. Витягнути спеції потрібно перед додаванням цукру.
Цукор додають в кілька прийомів із розрахунку 400 г на 1 л соку. Постійно помішуйте сироп, доведіть до кипіння і варіть 5 хв. на слабкому вогні.
Далі наберіть в ложку трохи желе і налийте на тарілку, якщо воно швидко гусне, значить готово. Якщо немає - варто поварити ще.
Далі вам потрібні чисті, прогріті, сухі банки. Розлийте в них желе і накрийте кришками, але не щільно. Поставте желе в каструлю з водою і пастеризуйте банки ємністю 0,5 л - 10 хвилин, ємністю 1,0 л - 15 хвилин.
У процесі пастеризації каструля має бути накрита кришкою, рівень води в ній - на 3 см нижче верху шийок банок. Після пастеризації банки швидко щільно закрийте і, перевіривши герметичність закупорки, охолоджуйте, не перегортаючи.
Для кращої желейні необхідно додати в сік лимонну кислоту з розрахунку 2-3 грами на 1 л соку.
Читайте також: Рецепт варення з винограду