"Ми прагнемо діалогу". Євросоюз не планує вводити санкції за російські паспорти на Донбасі

"Ми прагнемо діалогу". Євросоюз не планує вводити санкції за російські паспорти на Донбасі

Фото: Associated Press

Міністри закордонних справ ЄС відкидають можливість нових санкцій проти РФ.

Євросоюз поки не запроваджуватиме нові санкції проти РФ через рішення роздавати російські паспорти на Донбасі.

Про це повідомили  міністри закордонних справ держав-членів ЄС, які зібралися в Брюсселі для відзначення 10-ї річниці Східного партнерства, передає "Європейська правда".

Свою думку стосовно ймовірності введення нових санкцій висловив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек. 

"Ми хочемо швидше діалогу, ніж використання способів тиску, до яких вдається Росія", - сказав Петршичек.

Його також підтримав колега з Румунії. Глава зовнішньополітичного відомства цієї країни заявив, що "ця проблема буде обговорюватися на зустрічі міністрів. З нашого погляду, це не найкращий захід(прим. санкції), який можна було б вжити. Громадяни повинні мати вибір, але підштовхувати громадян до отримання громадянства - це може створити проблеми для України".

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернувся до закордонних партнерів України з проханням посилити санкції проти Російської Федерації за так звані "путінські паспорти" для жителів окупованого Донбасу.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР". Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього. Президент Петро Порошенко виступив із терміновим зверненням щодо цієї ситуації. Дії РФ засудили і в штабі переможця президентських виборів Володимира Зеленського. В українському уряді закликали мешканців окупованих територій не приймати російські паспорти, а згодом визнали їх незаконними

1 травня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України. Зокрема, жителів окупованих територій і біженців з Донбасу і Криму.

8 травня Кабмін визнав незаконними російські паспорти, видані мешканцям окупованого Донбасу - насамперед Луганської та Донецької областей. У рішенні передбачений перелік так званих підрозділів, уповноважених РФ на видавання паспортів.

Які паспорти видаватимуть у так званих "ДНР" і "ЛНР" та чи багато охочих їх оформити

Які паспорти видаватимуть у так званих "ДНР" і "ЛНР" та чи багато охочих їх оформити

Повʼязані теми:

Наступна публікація