Суд у ЄС розгляне справи щодо санкцій проти "сім'ї Януковича"

Суд у ЄС розгляне справи щодо санкцій проти "сім'ї Януковича"

Фото: УНІАН

Розгляд справи щодо бізнесмена Курченка у Європейському суді чомусь скасували

Європейський суд завтра планує розглянути справу щодо запровадження санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича та його сина Олександра, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Зазначається, що напередодні європейські служителі Феміди розпочали слухання у справі соратника Януковича та колишнього народного депутата Сергія Клюєва. Втім, коли буде винесено рішення поки що невідомо.

Поміж тим, з невідомих причин суд переніс розгляд справи щодо введення санкцій проти бізнесмена Сергія Курченка. Засідання у справі Курченка мало відбутися у середу, 27 квітня, втім було скасовано з невідомих причин.

Персональні санкції ЄС ввів проти 18 громадян України ще в березні минулого року.

Нагадаємо, організація Transparency International (TI) провела розслідування щодо можливого місцеперебування та громадянства екс-президента Віктора Януковича та екс-прем'єра Миколи Азарова на основі публікацій у ЗМІ та зробило висновки, що вони мають російські паспорти. Експертами вивчалися публікації, які з'являлися протягом останніх двох років. Найвірогідніше, що Віктор Янукович перебуває в Сочі.

Україна, а також представники президента-втікача Віктора Януковича та його синів, не досягли згоди щодо суми компенсації з боку офіційного Києва, через що справу розглянули в Люксембурзі.

Раніше Суд ЄС виніс рішення, що Україна має компенсувати юридичні витрати Януковичів, пов'язані зі спробою Києва увійти в санкційний процес "Янукович проти Ради ЄС" в ролі третьої сторони. Згодом Україна відкликала свою заявку про входження до процесу, але за цей період Янукович та його сини понесли певні юридичні витрати, які Київ, за проміжним рішенням суду, має компенсувати. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація