Держдеп США серйозно поставиться до інформації про українські двигуни у КНДР – заява

Держдеп США серйозно поставиться до інформації про українські двигуни у КНДР – заява

Фото: Reuters

У відомстві зазначили, що раніше Україна запобігала відправці заборонених матеріалів у Північну Корею.

Державний департамент США знає про повідомлення в ЗМІ про можливі постачання українських двигунів в КНДР.

Про це на брифінгу у вівторок заявила представник відомства Хізер Нойєрт, передає "Інтерфакс-Україна".

Автор статті про українські двигуни для північнокорейських ракет відмовився від власних звинувачень

Автор статті про українські двигуни для північнокорейських ракет відмовився від власних звинувачень

"Ми в курсі цих повідомлень. Це питання, до якого ми будемо ставитися дуже серйозно, якщо це підтвердиться", - сказала вона.

Нойєрт зазначила, що безліч резолюцій Ради безпеки ООН зобов'язує всі країни, у тому числі Україну, запобігати відправці стратегічно важливих технологій в КНДР.

"У минулому я знаю, що Україна запобігала відправці заборонених матеріалів у країни, які викликають у нас велике занепокоєння", - сказала представник американського зовнішньополітичного відомства.

"У нас гарні, цільні відносини з Україною", - додала Нойєрт.

Нагадаємо,  14 серпня американське видання New York Times із посиланням на експертний аналіз і оцінки з боку американських спецслужб повідомило, що успіх Північної Кореї в тестуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки придбанню потужних ракетних двигунів на чорному ринку, швидше за все, з українського заводу.

Секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї

В українській компанії "Південмаш" заявили, що стаття New York Times має провокаційний характер і додали, що факти, викладені в публікації, не відповідають дійсності. Зокрема, "Південмаш" не є основним виробником ракет для РФ і взагалі не постачає до РФ ані ракети, ані їхні деталі та складальні одиниці, у тому числі, ракетні двигуни, а також немає жодного стосунку до ракетних програм КНДР. 

Експерт Майкл Ельман, на основі слів якого була написана стаття, наголосив, що не вірить в те що українська влада знала чи сприяла тому, що двигуни походять з України.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація