Держдума РФ ухвалила заяву щодо "загострення ситуації в Україні"

Держдума РФ ухвалила заяву щодо "загострення ситуації в Україні"

Фото: Getty Images

За словами російських депутатів, Україна перетворилась у "терористичну державу".

Державна Дума Росії 18 жовтня одноголосно ухвалила заяву "Про загострення ситуації в Україні".

Про це повідомляє прес-служба Держдуми РФ.

"Влада України, по суті, вступила на шлях перетворення України в плацдарм боротьби з Росією і її народом на всіх можливих фронтах і напрямках", - йдеться у заяві.

Російські депутати зазначають, що прикладом цього стала нещодавня спроба української влади легалізувати церковних "розкольників" шляхом отримання від Константинопольського патріархату автокефалії. Там також нагадали і про хід "нацистів" 14 жовтня у Києві, які, на думку росіян, "відкрито закликали до розправи над росіянами та вірянами УПЦ МП".

"Україна перетворилася на терористичну державу, і правителі сьогоднішньої України заплямовані кров'ю Олександра Захарченко та багатьох інших синів і дочок Донбасу", - підкреслюють російські депутати.

Вони вважають, що нещодавні рішення, які ухвалює український парламент, направлені на дискримінацію російськомовного населення, а за всіма цими діями стоять "західні спонсори та натхненники".

Раніше у російській Держдумі заявляли, що розрив Договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Україною не матиме реальних наслідків для Москви і що він лише "звільнить Росію від морально-політичних зобов’язань".

Повʼязані теми:

Наступна публікація