Експерти США заявили про новий побічний ефект COVID-вакцини Johnson & Johnson

Експерти США заявили про новий побічний ефект COVID-вакцини Johnson & Johnson

Фото: Associated Press

Майже сотня американців захворіла на синдром Гієна-Барре після щеплення вакциною J & J.

Американські експерти у понеділок, 12 липня, заявили про ймовірний зв'язок між вакциною COVID-19, розробленою компанією Johnson & Johnson, і синдромом Гієна-Барре (СГБ).

Про це повідомляє The Associated Press.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США додало нове попередження до розробки J & J, вказавши на "невеликий можливий ризик" рідкісної і потенційно небезпечної неврологічної реакції для щеплених. 

Зазначається, що регулятор разом із Центрами з контролю і профілактики захворювань США вивчили дані щодо приблизно сотні пацієнтів, у яких розвинувся синдром Гієна-Барре після щеплення однодозовою вакциною.

Відомо, що майже всі хворі потребували госпіталізації, а один із вакцинованих помер. Більшість випадків реєстрували серед чоловіків від 50 років. Люди відчували симптоми захворювання через два тижні після вакцинації.

Водночас кількість випадків синдрому, зареєстрована серед щеплених препаратом від J & J американців, є досить мізерною: цю вакцину отримали майже 13 мільйонів жителів США. Окрім того, експерти досі з'ясовують, чи справді до СГБ призвела саме ін'єкція.

Синдром Гієна-Барре виникає, коли імунна система організму помилково атакує деякі з його нервових клітин, викликаючи м'язову слабкість, а іноді і параліч, який зазвичай носить тимчасовий характер. У США щороку цей синдром виявляють у від трьох до шести тисяч людей.

Захворювання також може викликатися низкою інфекцій, зокрема грипом, цитомегаловірусом і вірусом Зіка.

Нагадаємо, що 2 липня 2021 року Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Janssen від Johnson & Johnson від COVID-19 для екстреного медичного застосування. 

Новини світу: у США призупинили щеплення вакциною Johnson & Johnson

Новини світу: у США призупинили щеплення вакциною Johnson & Johnson

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація