Литва значно знизила вартість довгострокових віз для українців: яка ціна

Литва значно знизила вартість довгострокових віз для українців: яка ціна

Фото: УНІАН

Йдеться про візи, які мають довгостроковий термін, наприклад для працевлаштування, навчання та возз’єднання родини.

Литва знизила вартість національних довгострокових віз для України. Так, ціну для оформлення документу встановлено на рівні €60.

Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

Він розповів, що литовська сторона пропонувала встановити €120 за візу для працевлаштування, навчання та возз’єднання родини, але українським дипломатом вдалося домовитися про ціну, яка нижча на половину.

"Вдвічі знизили вартість національних довгострокових віз між Литвою та Україною (працевлаштування, навчання, возз’єднання родини). Зі €120, як пропонувала литовська сторона, до €60. Відповідну угоду сьогодні затвердив Уряд. Вдячний литовським партнерам за дружній крок назустріч", - повідомив Кулеба.

Нагадаємо, у Польщі майже половина заробітчан з України безперервно працює без оформлення візи протягом безвізового режиму - максимум три місяці. Таких працівників у сусідній країні 47%. Ще 30% заробітчан приїздить на роботу до Польщі терміном від 3 до 6 місяців; 14% працюють від 6 до 12 місяців; 4% – понад рік.

Раніше повідомлялося, у Польщі загалом понад 483 тисячі іноземців наразі мають посвідки на проживання. Найбільше - понад 265 тисяч - українці, які тільки за останні три місяці отримали понад 20 тисяч тимчасових дозволів на проживання у сусідній країні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація