Манафорт закликав РФ допомогти у президентській кампанії Трампа – CNN

Манафорт закликав РФ допомогти у президентській кампанії Трампа – CNN

Дональд Трамп, Пол Манафорт та Іванка Трамп / Фото: Getty Images

За екс-членом команди Трампа вели стеження. 

Колишній глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт мав контакти з Росією та заохочував її допомогти під час президентських виборів у США в 2016 році.

Про це повідомляє канал CNN  з посиланням на одразу три джерела. Двоє зі співрозмовників, утім, застерегли, що докази цього не достатньо переконливі.

Деталі контактів Манафорта були надані команді спецпрокурора Роберта Мюллера, який очолює розслідування щодо втручання РФ в американські вибори.

Також журналістам вдалося з'ясувати, що екс-керівника штабу Трампа прослуховували і до, і після виборів. На такі кроки довелося піти завдяки секретному судовому ордеру, наданому спецслужбам.

Спостереження за Манафортом, як вказується у статті, було екстраординарним кроком, оскільки стосується високопоставленого співробітника виборчого штабу, який опинився в центрі розслідування про російське втручання у виборах.

Стеження тривало до початку 2017 року, включно з тим періодом, коли Манафорт мав контакти на той час вже із президентом США Дональдом Трампом.

Відзначається, що до цього за екс-главою кампанії Трампа стежили після того, як він став об'єктом розслідування ФБР в 2014 році щодо роботи, яку виконували кілька Вашингтонських консалтингових компаній для колишньої партії влади України ("Партії регіонів" - Ред). Це спостереження припинили у 2016-му через відсутність доказів, повідомляє телекомпанія.

Нагадаємо,  Манафорт є одним із кількох колишніх членів команди Трампа, які фігурують у справах про втручання Росії на президентських виборах США. Зокрема, він був присутнім на зустрічі Дональда Трампа-молодшого з російським юристом у розпал минулорічної президентської кампанії в США. 

Своєю чергою, Associated Press повідомляло, що Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера, щоб просувати інтереси президента Росії Володимира Путіна. Десять років тому він запропонував амбітну політичну стратегію, для того, щоб підірвати антиросійську опозицію через колишні радянські республіки. 

Сам Манафорт контакти з Дерипаскою підтвердив, однак відзначив, що робота не стосувалася російських політичних інтересів. 

Манафорту довелося подати у відставку з посади глави передвиборного штабу Трампа в серпні 2016 року на тлі скандалу, що розгорівся після публікації в The New York Times. Газета написала про подробиці його діяльності в Україні. Манафорт працював радником президента України Віктора Януковича, який втік до Росії після Революції гідності в лютому 2014 року.

Також з'ясувалося, що в Партії регіонів була "чорна бухгалтерія".  Серед отримувачів готівки звучало й прізвище Манафорта, проте доказів отримання готівки українські правоохоронці так і не знайшли

Російська розвідка обговорювала можливість впливу на Дональда Трампа через його радників

Російська розвідка обговорювала можливість впливу на Дональда Трампа через його радників

Повʼязані теми:

Наступна публікація