Німеччина схвалила COVID-вакцинацію всіх дітей від 12 років

Німеччина схвалила COVID-вакцинацію всіх дітей від 12 років

Фото: Associated Press

Щеплення від коронавірусу у Німеччині вже отримав кожен п'ятий підліток.

У Німеччині пропонуватимуть щеплення дітей та підлітків від 12 років вакцинами від COVID-19, розробленими компаніями Moderna та Biontech/Pfizer.

Відповідне рішення у понеділок, 2 серпня, ухвалили земельні та федеральний міністри охорони здоров'я на спільному засіданні.

Досі вакцинацію дітей від коронавірусу проводили лише за наявності певних захворювань та за рекомендацією лікарів. Тепер же її робитимуть у загальних центрах вакцинації.

Рішення ухвалено без погодження з Постійною комісією з вакцинації (STIKO).

Вакцини проти коронавірусу від виробників Biontech/Pfizer та Moderna вже були схвалені Європейським агентством з лікарських засобів для дітей віком від дванадцяти років.

За даними міністра охорони здоров'я ФРН Єнса Шпана, наразі щеплення проти коронавірусу отримав кожен п'ятий підліток у Німеччині - загалом близько 900 тисяч.

Окрім того, міністри ухвалили, що особливо вразливі групи населення отримають третю дозу вакцини проти коронавірусу. Першочергово йдеться про літніх людей, які потребують догляду, та пацієнтів з імунодефіцитом.

Третю дозу слід робити не раніше ніж через шість місяців після попереднього уколу.

Наразі щонайменше одне щеплення проти коронавірусу у Німеччині отримали 61,6 відсотка населення (51,2 мільйона людей), а повне - 52 відсотки (43,2 мільйона).

Тим часом американська біотехнологічна компанія Moderna заявила про намір розширити дослідження своєї вакцини від COVID-19 серед дітей молодшого віку.

Коли в Україні почнуть вакцинувати дітей і підлітків

Коли в Україні почнуть вакцинувати дітей і підлітків

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація