США можуть вивести з Німеччини військовий контингент - ЗМІ

США можуть вивести з Німеччини військовий контингент - ЗМІ

Фото: Reuters

Війська можуть передислокувати до Польщі.

США думають над тим, аби вивести військовий контингент із Німеччини на фоні напруженості у стосунках між президентом Штатів Дональдом Трампом і канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Про це повідомляє The Washington Post.

Наразі у Пентагоні аналізують наслідки та вартість масштабного виведення або зміни дислокації американського війська у Німеччині.

Трамп зацікавлений у виведенні військ із Німеччини через те, що, на його думку, інші країни не роблять достатньо зусиль для загальної безпеки НАТО і не платять таку ціну, як це роблять США. Він висловив невдоволення кількістю американських військ у Німеччині, яких там нараховується 35 тисяч. 

В Європейському Союзі вже висловили занепокоєння такими висловлюваннями Трампа. Європейські чиновники намагаються зрозуміти, чи це остаточна позиція президента США, або ж просто тактика перед самітом країн-членів НАТО, де він знову може критикувати європейських партнерів за недостатні внески в альянс.

Цікаво, що Пентагон розглядає і варіант передислокації військ із Німеччини до Польщі - країни, з якою Трамп ладнає краще. Польща нещодавно запропонувала виділити два мільярди доларів для розміщення постійної військової бази США. 

Нагадаємо, посол Сполучених Штатів в Естонії Джеймс Мелвіл-молодший подав у відставку у зв'язку з висловлюваннями Трампа, спрямованими проти Європи. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація