США закликають Росію припинити агресію проти України

США закликають Росію припинити агресію проти України

Фото: Getty Images

Також Штати акцентують на необхідності притягнути відповідальних за трагедію літака МН-17.

Місія США в ОБСЄ закликала РФ притягнути до відповідальності винних у загибелі літака рейсу MH17, а також припинити агресію проти України.

Про це повідомляють у відеоролику, який місія США в ОБСЄ розмістила у Твіттері.

"Минає сьома річниця від дня, коли було збито літак "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17 над територією східної України. Сполучені Штати приєднуються до решти країн ОБСЄ у вшануванні пам’яті трагічно загиблих 298 невинних людей – пасажирів та членів екіпажу: чоловіків, жінок, дітей, матерів, батьків, сестер, братів".

У ролику акцентують, що у кримінальній справі, яку розглядає суд у Нідерландах, фігурують чотири особи, підозрювані у знищенні літака:

"Усі вони є представниками керованих Росією збройних сил на території східної України. Росія та її поплічники не можуть заперечити того факту, що ракета, випущена з російської установки "Бук" з території східної України, стала причиною катастрофи MH17. Ми закликаємо Росію забезпечити притягнення вказаних осіб, котрі нині перебувають у Росії або на підконтрольних їй територіях, до відповідальності. Ми вимагаємо від Росії припинити кампанію агресії проти України", - наголошує місія США в ОБСЄ.

Нагадаємо:

  • Малайзійський Boeing, який у липні 2014 року летів з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над окупованим Донбасом з російської ракетної установки "Бук". Загинули 298 осіб - це всі, хто був на борту.
  • Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яку використовують в зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доставлена з Росії та запущена з території, яка контролювалася тоді бойовиками. Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені при розтині тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних прорізів кабіни літака.

Новини світу: поліцію Нідерландів під час розслідування справи МН-17 атакували російські хакери

Новини світу: поліцію Нідерландів під час розслідування справи МН-17 атакували російські хакери

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Повʼязані теми:

Наступна публікація