У Росії за добу двічі скасовували рейси SSJ-100 через несправність

У Росії за добу двічі скасовували рейси SSJ-100 через несправність

Фото: Associated Press

Пасажирів доправили до місця призначення.

У ніч на понеділок, 13 травня, авіарейс Краснодар-Челябінськ (Росія) затримали через технічну несправність літака SSJ-100. Про це повідомили в прес-службі авіакомпанії "Азимут", передає видання "Інтерфакс".

"Авіарейс Краснодар-Челябінськ був виконаний з затримкою більш 1,5 години через технічну несправність, виявлену на борту літака SSJ-100. Компанією було надано резервний борт, який благополучно виконав політ і вже повернувся", - розповів співробітник прес-служби.

За його словами, весь флот авіакомпанії "Азимут" складається з машин SSJ-100.

Подібна ситуація сталася у Самарі, передає "Інтерфакс" з посиланням на джерело в аеропорту.

Пасажирський Superjet після вильоту в Самару минулої ночі повернувся до "Шереметьєва" через проблеми зі створенням безпечного тиску в кабіні пілотів.

"Після вильоту на борту спрацював датчик про несправності системи наддуву, і командир вирішив повернутися до "Шереметьєва", - заявив співрозмовник агентства.

Літак вдалося успішно посадити, ніхто не постраждав.

Нагадаємо, 7 та 8 травня в Росії скасували відразу чотири рейси літаків моделі Sukhoi Superjet 100.

Як відомо, пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, підвечір 5 травня загорівся під час аварійного приземлення в московському аеропорту Шереметьєво. Повітряне судно вилетіло з летовища, однак через деякий час  запросило аварійну посадку. В Росії офіційно повідомили про 41 загиблого, ще 10 людей шпиталізовані.

Слідком Росії розглядає три основні версії катастрофи: недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів і людей, які проводили технічний огляд борту; несправність повітряного судна і несприятливі метеоумови. 7 травня росЗМІ повідомили, що пріоритетною версією катастрофи у російському аеропорту "Шереметьєво" є ціла низка помилок пілотів літака.

Трагедія в Шереметьєві: російські медіа опублікували розшифровані розмови екіпажу літака

Трагедія в Шереметьєві: російські медіа опублікували розшифровані розмови екіпажу літака

Повʼязані теми:

Наступна публікація