Україна не надсилала пропозицію про миротворців на кордоні з РФ - Кремль

Україна не надсилала пропозицію про миротворців на кордоні з РФ - Кремль

Фото: Associated Press

У Путіна також запевнили, що їм не відомо про план обговорити введення миротворчого контингенту на саміті.

Росія не отримувала від української влади офіційної пропозиції про розміщення миротворців на російсько-українському кордоні.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

"Ми не маємо жодної офіційної інформації про такі ініціативи", - сказав він.

Водночас Пєсков запевнив, що зміна послідовності виконання Мінських угод поки не обговорюється.

"Про це поки ніхто мови не веде. Для цього хтось повинен офіційно сказати, що він виходить з Мінського плану дій. Тоді це буде зовсім інша модальність. І, щоб після цієї модальності говорити про щось інше, крім усього іншого потрібно буде говорити і з представниками двох республік ("ДНР" і "ЛНР" - прим.ред.)", - резюмував він.

Зазначимо, напередодні під час найдовшого президентського пресмарафону Володимир Зеленський заявив, що можливе введення миротворчого контингенту на Донбас буде предметом переговорів "нормандської четвірки", а також, що незадоволений Мінськими угодами 2015 року, оскільки його не влаштовує послідовність зафіксованих в них кроків.

Нагадаємо, 1 жовтня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання на Донбасі погодили так звану "формулу Штайнмаєра", яка була запропонована у 2015 році тодішнім главою МЗС Німеччини, нинішнім президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Президент України Володимир Зеленський скликав терміновий брифінг, на якому пояснив, що тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий, як закон про особливий статус Донбасу, почне діяти на постійній основі за умови, коли на цій території відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією та законодавством України. Ще однією умовою є публікація звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

Увечері 1 та 2 жовтня у Києві та великих містах відбулися акції протесту. Вони мали на меті висловити незгоду з імплементацією "формули Штайнмаєра". Детальніше про те, що таке "формула Штайнмаєра" та як на її погодження відреагували в Україні та світі читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація