Буляник – це автентична бойківська страва з тіста й картоплі.
Бойківський буляник — це, фактично, закритий картопляний пиріг. Його можна пекти сотнями способів, скільки кулінарна фантазія може придумати начинок. А нині, в час, коли овочі аж просяться до столу, з самими лише овочами в різних комбінаціях такі пироги можна готувати й готувати.
Картопляний буляник
Інгредієнти
250 г борошна
100 г квасного молока
1 яйце
0,5 г соди харчової
0,5 ч. ложки солі
Для начинки
1 кг картоплі
2 цибулини
100 г шкварок
1 ч. ложка солі
Покроковий рецепт
Крок 1: з просіяного борошна, квасного молока, яйця, соди й солі замісити тісто до однорідної маси. Розкачати.
Крок 2: для начинки картоплю відварити, підготувати пюре.
Крок 3: пасерувати нарізану дрібно цибулю в олії, додати перемелені шкварки.
Крок 4: цибулю та шкварки додати в пюре. Добре вимішати до однорідної маси.
Крок 5: на середину тіста покласти приготовану начинку. Тісто защипати з усіх боків так, щоб не було видно начинки. Швом покласти на лист чи форму і розрівняти.
Крок 6: змастити поверхню пирога яйцем і випікати в печі або духовці 20-25 хвилин за температури 200 градусів.