Смак східної Бойківщини: готуємо картопляний буляник

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Смак східної Бойківщини: готуємо картопляний буляник

Фото: Facebook

Буляник – це автентична бойківська страва з тіста й картоплі.

Бойківський буляник — це, фактично, закритий картопляний пиріг. Його можна пекти сотнями способів, скільки кулінарна фантазія може придумати начинок. А нині, в час, коли овочі аж просяться до столу, з самими лише овочами в різних комбінаціях такі пироги можна готувати й готувати.

Картопляний буляник

Інгредієнти

250 г борошна

100 г квасного молока

1 яйце

0,5 г соди харчової

0,5 ч. ложки солі

Для начинки

1 кг картоплі

2 цибулини

100 г шкварок

1 ч. ложка солі

Покроковий рецепт

Крок 1: з просіяного борошна, квасного молока, яйця, соди й солі замісити тісто до однорідної маси. Розкачати.

Крок 2: для начинки картоплю відварити, підготувати пюре.

Крок 3: пасерувати нарізану дрібно цибулю в олії, додати перемелені шкварки.

Крок 4: цибулю та шкварки додати в пюре. Добре вимішати до однорідної маси.

Крок 5: на середину тіста покласти приготовану начинку. Тісто защипати з усіх боків так, щоб не було видно начинки. Швом покласти на лист чи форму і розрівняти.

Крок 6: змастити поверхню пирога яйцем і випікати в печі або духовці 20-25 хвилин за температури 200 градусів.

Наступна публікація