На Закарпатті спалахнуло сміттєзвалище, люди скаржаться на сильний сморід

Місцеві мешканці вийшли на акцію протесту.

На Закарпатті під Іршавою з невідомих причин загорілося сміттєзвалище.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС України області.

"21 червня о 07:50 до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про загоряння сміття на території полігону твердих побутових відходів, що біля с. Дубрівка Іршавського району", - йдеться у повідомленні.

Як вирішувати проблему сміттєзвалищ

Як вирішувати проблему сміттєзвалищ

За даними рятувальників, загальна площа загоряння становить приблизно 100 кв.м.

Наразі на місці пожежі працюють рятувальники, зокрема, до гасіння долучені бульдозер та спецтехніка.

"О 10:50 пожежу локалізовано, наразі вогнеборці працюють над ліквідацією пожежі. Травмованих та загиблих внаслідок події немає", - уточнили у ДСНС, запевнивши, що причина пожежа встановлюється.

Своєю чергою місцеві мешканці повідомляють про сильний сморід у навколишніх населених пунктах.

За декілька годин люди вийшли на акцію протесту із закликом проти скидання сміття на Дубрівському полігоні.

Нагадаємо, у Львові від літа минулого року тривають проблеми із вивозом сміття через закриття Грибовицького звалища, де сталася пожежа. Мер Львова Андрій Садовий звернувся до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через продовження "сміттєвої блокади". Очільник міста стверджував, що спроби тимчасово вивозити відходи на інші полігони наштовхнулися на "системний та організований опір", а директорам інших сміттєвих полігонів, куди побутові відходи хотіли відвозити тимчасово, відчули тиск і погрози.

Згодом прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради з регіонами заявив, що уряд може виділити з держбюджету 50 млн грн для облаштування у Львові міського сміттєвого полігону. 

19 червня через проблему львівського сміття голодування оголосив лідер фракції "Самопомочі" у Верховній Раді Олег Березюк. 20 червня до нього долучилася віце-спікер Оксана Сироїд.

Своєю чергою виконувач обов'язків  міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про те, що наразі не бачить офіційних підстав для запровадження надзвичайної екологічної ситуації у Львові, однак визнає високий рівень бактерій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація