НАБУ долучиться до атестації і затвердження прокурорів

НАБУ долучиться до атестації і затвердження прокурорів

Фото: УНІАН

Вже майже третина прокурорів провалила переатестацію.

Генеральна прокуратура і Національне антикорупційне об'єднуються задля спільної роботи під час проведення атестації прокурорів для їхнього переведення до нових органів прокуратури. Відтепер співробітники НАБУ також братимуть у цьому участь.

Про це свідчить відповідний спільний наказ генерального прокурора Руслана Рябошапки та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, передає пресслужба відомства.

"Згідно порядку НАБУ за запитом ГПУ надає відомості щодо відповідності таких кандидатів вимогам доброчесності та інших характеристик кандидата з дотриманням вимог законодавства, вимог Кримінального процесуального кодексу України, законодавства України щодо охорони державної таємниці та захисту персональних даних. Крім того, НАБУ має право за власною ініціативою подавати до відповідної кадрової комісії органів прокуратури такі відомості, а також іншу інформацію, передбачену чинним законодавством", - йдеться в повідомленні.

Також, відповідно до спільного наказу, працівників НАБУ залучають до проведення добору кандидатів на посади до органів прокуратури.

Нагадаємо, згідно із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури", що набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені до нових органів прокуратури, що будуть створені, лише у разі успішного проходження ними атестації.

Раніше 218 прокурорів не написали заяви (чи написали заяви, що не відповідають встановленій формі) про наміри пройти атестацію та працювати в нових органах прокуратури – майбутньому Офісі генерального прокурора. У зв’язку з цим їх звільнять.

Понад 700 прокурорів пройшли перший етап переатестації

Понад 700 прокурорів пройшли перший етап переатестації

Повʼязані теми:

Наступна публікація