Синоптики попередили про підняття води у річках: де чекати затоплень

Синоптики попередили про підняття води у річках: де чекати затоплень

Фото: dsns.gov.ua

В Українському гідрометцентрі прогнозують затоплення, зокрема, в Одеській та Вінницькій областях.

Найближчими днями в Україні очікують на подальше підняття рівня води у низці річок.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

"26-28 червня на рiчках басейну Прип’ятi очiкуються підняття рiвнiв води на 0,1-0,7 м над рiвнями на 08 год 24 червня. Подекуди подальше затоплення заплав, досягнення вiдмiтки початкового затоплення пасовищ, сiнокосiв бiля смт Любешiв", - йдеться у повідомленні.

За даними синоптиків, також 26 червня, внаслідок проходження паводкової хвилі, на річці Тиса очікуються підвищення рівнів води бiля міста Чоп на 1,2-1,7 м над рiвнями на 8 годину 25 червня, з виходом води на заплаву.

"У верхів’ї Днiстровського водосховища бiля с. Рухотин (Хотинський р-н Чернiвецької обл.) очiкується добiгання паводкової хвилi iз затопленням заплави, с/г угiдь, часткове затоплення прирiчкової iнфраструктури", - додали в Укргідрометцентрі.

До того ж 26-27 червня, через проходження високого дощового паводку на Дністрі й утримання скидів із Дністровської ГЕС 2000 – 2050 м3/с, рівень води Дністра у створі поста Могилів-Подільський утримуватиметься на небезпечних відмітках початкового затоплення ділянок прилеглих до русла річки та може досягнути небезпечних позначок затоплення об’єктів у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області.

"27-29 червня, унаслідок проходження дощового паводку на р. Дністер біля с. Маяки очікується підняття рівнів води на 0,2-0,5 м, можливий вихід води на заплаву, затоплення траси Одеса-Рені, городів та господарських об’єктів у с. Яськи, м. Біляївка (Одеська область)", - зауважили синоптики.

Нагадаємо, 22 червня в Івано-Франківській та Чернівецькій областях через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки. У гірських річках рівень води піднявся до двох метрів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація