Справа про заволодіння майном Нацгвардії: САП вимагає взяти під варту Микитася

Справа про заволодіння майном Нацгвардії: САП вимагає взяти під варту Микитася

Фото: УНІАН

Колишній нардеп мав внести 100 млн гривень, щоб не перебувати під арештом.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає взяти під варту колишнього нардепа Максима Микитася, підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії, через грубе порушення умов запобіжного заходу.

Про це повідомили у пресслужбі САП.

"8 травня 2020 року прокурором САП подано до Вищого антикорупційного суду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою із альтернативою внесення 100 млн гривень застави одному з фігурантів у справі заволодіння квартирами Нацгвардії, а саме колишньому народному депутату", - йдеться у повідомленні.

Наразі дата розгляду клопотання невідома.

Нагадаємо, на початку жовтня підозрюваному у заволодінні чужим майном Микитасю вручили клопотання про застосування запобіжного заходу. Схема, до якої політика вважають причетним, "наварила" понад 80 млн грн.

7 жовтня за Микитася внесли передбачену заставу, і він вийшов на волю. 22 жовтня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, заарештувавши його до 14 листопада.

Розмір грошової застави суттєво змінився – зріс із 5,5 мільйонів до 80 мільйонів гривень.

Згодом прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що Микитась роздумував про вбивство свідка у справі проти нього.

11 грудня у колишнього депутата Верховної Ради відбулися обшуки у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого відмивання 200 мільйонів гривень.

20 січня Микитася зняли з рейсу до Лондона.

29 квітня 2020 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала рішення слідчого судді, яким з підозрюваного в дохід держави стягнуто 80 млн гривень. Суд частково задовольнив апеляційну скаргу захисників екснардепа та визначив, що стягненню підлягає лише 30 млн гривень застави. Крім того, Апеляційна палата ВАКС визначила для Микитася нову заставу - 100 млн гривень, проте він досі не сплатив кошти, хоча термін для внесення застави закінчився.

Повʼязані теми:

Наступна публікація