У Дрогобичі 7-річна дівчинка після запалення вуха впала в кому

У Дрогобичі 7-річна дівчинка після запалення вуха впала в кому

Лікарі львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" врятували дитину / Фото: Львівська обласна клінічна лікарня

Гній з вуха дитини пішов у мозок та викликав менінгіт.

У Дрогобичі 7-річна дівчинка після запалення вуха впала в кому.

Лікарі львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" врятували дитину, в якої запалення вуха спровокувало важкі ускладнення – менінгіт, і дитина впала у кому. Загроза для життя дівчинки була дуже велика.

Про це повідомили у лікарні.

"Це було дуже стрімке ускладнення від отиту. Гній з вуха пішов у мозок. Дитина знепритомніла, почалися судоми. Далі — кома. Батьки швидко звернулися до лікарні, її одразу госпіталізували до реанімації у Дрогобичі", – повідомив керівник клініки дитячої оториноларингології лікарні Федір Юрочко.

За декілька днів дівчинку із Дрогобича перевезли до Львова, в реанімацію "Охматдиту", де команда реаніматологів стабілізувала стан дитини.

Отоларингологи прооперували дитину, виконавши антромастоїдотомію. Простими словами, розчистили всі запальні і гнійнозмінені м'які тканини і кісткові структури мозку.

За декілька днів дівчинку із Дрогобича перевезли до Львова, в реанімацію "Охматдиту"

За словами Федора Юрочка, первинне вогнище інфекції у вусі було усунуто. Дитина швидко почала одужувати. Буквально за декілька днів дівчинку перевели із реанімації у ЛОР-відділення.

З дівчинкою вже розпочали ранню реабілітацію. Наразі вона перебуває під спостереженням ЛОРів, тож ще якийсь час проведе у лікарні.

Як повідомив Zaxid.net Федір Юрочко, такі ускладнення у дітей зустрічаються нечасто.

"Якщо раніше на рік ми мали 3-4 таких випадки, то цього року за п‘ять місяців маємо вже чотири випадки: трьох дітей довелося оперувати, одна дитина одужала без операції", – уточнив Федір Юрочко.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині дитина впала в кому після падіння зі сходів.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація