Українцям доведеться платити за світло ще більше: нардеп назвав дату підвищення

Українцям доведеться платити за світло ще більше: нардеп назвав дату підвищення

За світло доведеться платити більше/ Міністерство енергетики України / Фото: Міністерство енергетики і вугільної промисловості

Тариф для населення можуть переглянути навесні.

"Укренерго" готує підвищення тарифу на передавання електроенергії на 2025 рік, внаслідок чого він може зрости фактично в півтора раза до 783,71 грн/МВт*год. 

Про це заявив в ефірі телеканалу "Новини.Live" нардеп, перший заступник очільника Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України Олексій Кучеренко.

На його думку, на потреби "Укренерго" буде необхідно 30 мільярдів гривень — щоб їх дістати, ймовірно, доведеться підняти тариф на світло для звичайних споживачів. 

За останні три місяці тариф було підвищено, тож за рік це дасть додатковий дохід у розмірі 1 мільярд доларів, і ці гроші, за словами Кучеренка, вже сплачують українці. Крім цього, можливе підвищення тарифів від "Укренерго" стане ще в 30 мільярдів гривень.

Зі слів нардепа, тариф для населення можуть переглянути навесні.

"До весни ніхто не переглядатиме цей тариф для населення, як я розумію. Після весни ця балалайка почне знову грати і вони почнуть розповідати про ринкову вартість на електроенергію, про необхідність підняття тощо. Це неминуче", — додав Кучеренко.

Раніше повідомлялося, що в Україні від 1 жовтня зросте ціна на електрику для однієї категорії споживачів. Більше про це читайте в новині.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація