Козоріг - характеристика знака зодіаку

Козоріг - характеристика знака зодіаку

Фото: Credits

Від 22 грудня до 20 січня з входженням Сонця в чергове сузір'я на небі буде панувати десятий знак зодіаку — Козоріг. Його стихія — Земля, а планета-покровитель — Сатурн. Хто вони — люди, що народилися під цим сузір'ям?

Які якості характеру властиві Козорогам? Які таланти вони мають від природи і які професії в зв'язку з цим вибирають? Чим чоловіки-Козероги відрізняються від жінок цього знака? Про це розповідає астропсихологиня Валентина Віттрок.

Загальна характеристика

Головна якість Козорогів — стриманість: про них зазвичай говорять, що вони "застебнуті на всі гудзики". Це не означає, що у представників знака немає емоцій, просто вони ховають їх глибоко всередині, де вони вирують з величезною силою, яку не видно оточенню — вони вважають Козорогів сухарями.

Є цей знак і найбільш цілеспрямованим: поставивши перед собою мету, він йде до неї, попри всі перешкоди, а такі якості, як лінощі, апатія або небажання діяти, йому невідомі. Водночас Козороги честолюбні — їм подобається, коли оточення визнає їхні переваги перед колегами, а керівництво хвалить їх і підвищує їм зарплату. Ще одна незмінна якість знака — пристрасть до чистоти і ладу, який вони однаково старанно підтримують як в столі з паперами і документами, так і в шафі.

Втім, будь-яку зі згаданих вище — як, втім, і іншу, не менш позитивну якість — Козороги можуть довести до абсурду, довівши, наприклад, економність і практичність до жадібності і скнарості. А ще будь-яку людину, яка зустрілася їм на життєвому шляху, Козороги насамперед тестують щодо того, чим вона може бути їм корисною. Недарма девіз представників знака — "Я використовую".

Чоловік-Козоріг

Чоловіки, народжені під цим знаком, стримані, небагатослівні і впевнені в собі — загалом, справжні джентльмени. Серед його представників багато керівників, бізнесменів і дипломатів. До підлеглих вони ставляться справедливо, не ризикують і тому дуже рідко бувають в збитку, будь-які справи доводять до кінця і можуть домовитися з будь-яким — навіть найбільш упертим і непримиренним — опонентом.

Чоловіки-Козороги не люблять того, що ми називаємо понтами: вони не стануть віддавати великі гроші за брендову річ, якщо можна купити таку ж якісну, але за набагато менші гроші. Залицяючись до жінки, вони не стануть говорити їй компліменти, та й зізнань у коханні від них, мабуть, не дочекаєшся. Зате вони завжди прийдуть на допомогу, як прийнято говорити в таких випадках, підставлять плече і підтримають — як морально, так і матеріально. Вибираючи супутницю життя, Козоріг зверне увагу не тільки на її зовнішність, що для нього, як і для будь-якого чоловіка, дуже важливо, але і на спільність поглядів та інтересів — з "порожньою" і обмеженою жінкою йому буде нецікаво. Не можна сказати, що представники знака зовсім не зраджують своїх других половинок, але до їхньої честі треба сказати, що вони роблять все для того, щоб таємне не стало  очевидним.

Жінка-Козоріг

Жінки цього знака часто викликають у чоловіків когнітивний дисонанс: із зовнішністю ангела вони мають залізний характер і міцну ділову хваткою — як це в них поєднується, важко сказати. У будинку у жінки-Козорога все підпорядковано ідеальному ладу і дисципліні. Ви не знайдете в будинку у такої господині жодної порошинки, хоча стерильна чистота іноді не кращим чином позначається на комфорті, ідеально чисті поверхні завдають йому шкоди.

У сім'ї у жінок-Козорогів сувора дисципліна: прання і прибирання проводиться тільки в певні дні, а діти роблять уроки в відведені для цього години. Водночас представниці цього знака зовсім не схожі жорстких наглядачів, які силою змушують домашніх дотримуватися укладених раз і назавжди правил. Вони діють переконаннями і навіть ласкою, але попуску водночас  не дають — вимагають, щоб все було відповідно до їхніх вимог. Вирізняє жінок-Козерогів і рідкісна практичність: вони завжди знають, на чому можна заощадити і коли і де купити продукти за вигідною ціною. Готувати вони не люблять, але в разі потреби можуть приготувати королівський обід з того, що завалялося в холодильнику.

Пара для Козорога

Кращими партнерами для Козерога є інші знаки стихії Землі — Телець і Діва: їх об'єднує практичність і любов до комфорту, смачної їжі, гарного одягу і якісного сексу. Спокійні, без злетів і падінь, взаємини пов'язують Козорогів з Терезами, Рибами і раками. А ось Овнів, Левів і Стрільців Козорогам краще уникати, їхня пристрасність і навіженість діє представникам знака на нерви.

Знаменитості, які народилися під знаком Козорога

Під знаком Козорога з'явилися на світло: давньогрецький філософ і вчений Аристотель, мільярдер Арістотель Онассіс, рок-музиканти Елвіс Преслі, Девід Бові і Дженіс Джоплін, актори Марлен Дітріх, Ентоні Гопкінс, Ванесса Параді, Мел Гібсон, Кейт Мосс, Ніколас Кейдж, Сієнна Міллер і Адріано Челентано.

Читайте також: Що ми знаємо про людей, які народилися під знаком Стрільця

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
характеристики знаків
Наступна публікація