Кукурудза, запечена зі спеціями

Кукурудза, запечена зі спеціями

www.credits

Просто відварити кукурудзу було б занадто тривіально.

Ми пропонуємо вам запекти кукурудзу зі спеціями. Кукурудза, приготована за нашим рецептом, виходить соковитою і дуже ароматною.

Інгредієнти:

  • 4 качана кукурудзи;
  • 75-100 г вершкового масла;
  • 5 зубків часнику;
  • 2 чайні ложки солі;
  • чорний перець горошком;
  • запашний перець горошком;
  • коріандр;
  • сушений базилік;
  • кріп.

Приготування

Часник очистити від лушпиння і пропустити через прес. Промитий кріп дрібно порубати.

Сіль разом з перцем, коріандром і базиліком помістити в ступку і розтерти в порошок.

Розм'якшене при кімнатній температурі вершкове масло з'єднати з ароматно-пряною сумішшю, кропом і часником і добре вимішати.

Очищені від листя качани кукурудзи обмазати з усіх боків приготованим маслом, загорнути кожен в пергамент, потім в фольгу і витримати 15-30 хвилин, щоб кукурудза добре просочилася ароматами і маслом.

Запікати 40 хвилин при 180-200 ° С.

На замітку

Букет спецій можна варіювати і підбирати на свій смак. До кукурудзі добре підійдуть чебрець, розмарин, орегано, каррі.

Крім кропу можна використовувати зелень петрушки, кінзу або будь-яку іншу зелень.

Якщо ви віддаєте перевагу в їжі легкий гостроті, додайте в масляну суміш подрібнений шматочок перцю чилі.

Момент розтирання спецій в ступці можна пропустити, а взяти готові мелені перці і трави, але аромат свіжомелених спецій набагато насиченіший, а значить і готова страва буде смачнішою.

Замість букета спецій можна використовувати сванську або будь-яку іншу ароматизовану сіль.

Читайте також: Смачна кабачкова ікра : перевірений рецепт

Наступна публікація