Рецепт кавунового лимонаду

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Рецепт кавунового лимонаду

Credits

Сезон кавунів у розпалі, а значить, слід використовувати будь-яку можливість, щоб поповнити запас вітамінів напередодні зими.

Широкий спектр вітамінів, що містяться в кавунах, благотворно впливає на зміцнення імунітету, що особливо важливо в період зміни погодних умов та наближення холодів.

Всім добре відомі сечогінні властивості кавуна і його позитивний вплив на травлення. Низька калорійність дозволяє використовувати його під час розвантажувальних днів.

Оскільки кавун більш як на 90% складається з води, він прекрасно втамовує спрагу. Однак його можна їсти не тільки в натуральному вигляді, з кавуна можна приготувати прекрасний освіжувальний напій.

Інгредієнти:

  • 2 кг кавуна
  • 1 л питної води
  • 2 лайми
  • 2-3 столові ложки меду

Приготування

Кавун очистити від шкірок і насіння, нарізати шматочками і пюрувати в блендері.

Приготовану масу розвести водою, додати сік лайма, мед і ще раз добре збити.

На замітку

Подавайте кавуновий лимонад з льодом, прикрасивши склянку листочками м'яти і часточкою лимона.

Звичайну питну воду можна замінити газованою, мед — цукровим сиропом, а лайм — лимоном.

Залежно від солодощі кавуна регулюйте кількість меду і соку лайма.

Читайте також: Несподіване поєднання: рецепт салату з кавуном і моцарелою

Наступна публікація