Рулет нашвидкуруч - простий десерт до чаю

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко пропонує приготувати смачний десерт, на який ви не витратите більше 25 хвилин.

Коли хочеться чогось солоденького до чаю або кави, можна приготувати швидкий рулет. На підготовку та випікання піде не більше 25 хвилин. У якості начинки можна використовувати джем зі свіжих сезонних ягід, або будь-яке варення, щоб звільнити банки для нових закруток.

Інгредієнти:

200 г борошна;

100 г абрикосового джему або будь-якого варення;

50 г цукру;

50 мл води;

45 мл олії;

30 г меду;

1/2 ч.л соди;

1/2 ч.л меленої кориці (за бажанням);

дрібка солі.

Приготування покроково:

1. В каструлю з товстим дном виливаємо воду, додаємо цукор та мед. Ставимо на повільний вогонь та підігріваємо. Коли суміш почне закипати, додаємо соду і швидко перемішуємо. Мед погасить соду, в результаті чого утвориться пишна піна. Відставляємо каструлю з вогню, додаємо олію й добре перемішуємо.

2. У великій мисці змішуємо борошно, сіль та корицю. Сюди ж виливаємо рідину та замішуємо тісто. Додавати більше борошна не потрібно, цієї кількості достатньо, щоб замістити круте, але еластичне тісто.

3. Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 3 мм, перекладаємо на пергамент і випікаємо в духовці 5 хвилин за температури 200°C.

4. Гарячий рулет змащуємо джемом і швидко скручуємо, поки він не охолов. Інакше ламатиметься. Готовий рулет залишаємо холонути. Перед подаванням можна посипати цукровою пудрою.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Читайте також: Меренговий рулет з полуницею та вершковим сиром

Залиште свій коментар

Вибір редакції