Як визначити, що авокадо точно стигле: прості хитрощі

Купівля авокадо — справжня лотерея, адже не завжди можна вгадати, що воно точно стигле.

Авокадо — корисний фрукт, але його вибір в магазині може бути справжнім викликом

Авокадо — корисний фрукт, але його вибір у магазині може бути справжнім викликом / © Pixabay

Авокадо досить швидко завоювало свою популярність серед українців, адже воно дуже корисне і має цікавий смак. Однак вибрати дійсно стиглий плід досить непросто.

Ось кілька корисних способів, як перевірити авокадо на стиглість і не помилитися з вибором

На відміну від більшості інших плодів, авокадо не дозріває на дереві, а стає смачнішим і м’якішим уже після того, як його зберуть.

Для визначення стиглості авокадо насамперед варто звертати увагу на плодоніжку. Її характеристики дадуть змогу досить точно визначити стиглість плода і його придатність до вживання.

Що важливо знати:

  • у недозрілих плодів плодоніжка зеленувата

  • у перезрілих плодів — темна

  • у повністю стиглого авокадо плодоніжка і частина плода, до якої вона кріпиться — світло-жовтого кольору

Під час вибору плодів авокадо звертайте увагу на колір м’якоті, а для цього треба акуратно відокремити плодоніжку. Про стиглість авокадо свідчитиме яскраво-зелений колір м’якоті. Якщо ви побачили жовтуватий відтінок, отже, плід ще не достиг і авокадо ще потрібно полежати.

Колір шкірки може дати перше уявлення про стиглість

Нестиглі: світло-зелені або яскраво-зелені авокадо зазвичай ще не дозріли. Вони стануть стиглими за 2−4 дні.

Стиглі: темно-зелений або темно-коричневий відтінок свідчить про те, що авокадо готове до споживання.

Перестиглі: дуже темна, майже чорна шкірка, особливо якщо є коричневі плями, може вказувати на те, що фрукт уже перестиг.

Стигле авокадо зазвичай важче за нестигле. Якщо у вас є можливість порівняти кілька фруктів, виберіть той, що здається важчим — це вказує на вищий вміст вологи і м’якшу текстуру м’якоті.

Раніше ми писали, кому не можна їсти авокадо. Більше про це читайте в новині.

Пов’язані теми

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie