Як уникнути випаровування води з каструлі, якщо кришкою накривати не можна чи її нема під рукою: корисні лайфгаки.
Що робити, щоб запобігти википанню води під час варіння страв
- Лід. З’ясувалося, що проблему доволі легко вирішити, якщо кинути до каструлі кубик льоду, який швидко охолодить поверхню. Тому вода не википатиме й не випаровуватиметься.
- Дерев’яна ложка. Це трюк буде корисним, якщо ви варите овочі чи крупу, які містять крохмаль. Під час закипання таких страв утворюється багато піни і вода витікає з каструлі на плиту. Щоб уникнути цієї халепи, просто покладіть дерев’яну ложку на каструлю – і піна не підніматиметься.
- Вершкове масло. Щоб вода не випаровувалася, треба кинути в окріп шматочок масла, можна налити трохи олії. Так утвориться плівка, яка не даватиме рідині випаровуватися. Цей трюк корисно застосовувати, коли вариться картопля чи макарони на гарнір. Тоді страва буде насиченішою і матиме вершковий смак.
Читайте також:
Якщо на вашому подвір’ї росте волоський горіх, ніколи його не спилюйте, і ось чому
Киньте три шматочки в чайник – і накип зникне, неначе й не було: корисні поради
Як доглядати за кущами полуниці, щоб отримати втричі більший урожай: секрети професіоналів