ПАРЄ схвалила скандальну резолюцію, але без вигідних Росії пунктів

ПАРЄ схвалила скандальну резолюцію, але без вигідних Росії пунктів

Під час обговорення їх вдалося прибрати з тексту документу.

Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про виклики, первинний текст котрої передбачав зменшення санкційного тиску на Росію. Але під час обговорення документ зазнав змін, повідомляє Європейська правда.

За резолюцію проголосували 105 членів ПАРЄ, 30 були проти, 16 утрималися.

У ПАРЄ змінюють документ, який вів до зняття санкцій з Росії 

У ПАРЄ змінюють документ, який вів до зняття санкцій з Росії 

У первісній редакції передбачалося скасування чинної процедури схвалення санкцій та запровадження замість неї нового, значно складнішого механізму. У кінцевому варіанті механізм схвалено додатково до попередньої процедури, а новація застосовуватиметься у випадку найжорсткіших санкцій проти держави-члена Ради Європи, аж до рекомендації про вихід такої держави з організації. Водночас право ПАРЄ самостійно накладати санкції на Росію не зазнало змін.

Як повідомлялося, представники Німеччини активно лоббіювали в Раді Європи ідею зняття санкційного тиску з Російської Федерації і планували досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розкритикував наміри європейських депутатів відновити право голосу делегації Кремля в Парламентській Асамблеї Ради Європи. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація