Трамп хоче збільшити оборонний бюджет США на $ 54 млрд – Reuters

Трамп хоче збільшити оборонний бюджет США на $ 54 млрд – Reuters

Фото: Reuters

Така міра включає "велике скорочення іноземної допомоги".

Президент США Дональд Трамп хоче збільшити бюджетне фінансування Пентагону на $ 54 млрд.

Таким чином, більшість федеральних відомств зіткнеться зі скороченням фінансування, передає агентство Reuters з посиланням на джерело в адміністративно-бюджетного управлінні адміністрації глави американської держави.

Президент США Дональд Трамп буде домагатися збільшення фінансування Міноборони США на $ 54 млрд. Варто відзначити, що про плани щодо збільшення оборонних витрат також повідомляють Associated Press і CNBC з посиланням на неназваних співробітників президентської адміністрації.

Сума буде перерозподілена з "необоронных" статей бюджету. Така міра включає "велике скорочення іноземної допомоги". Більшість федеральних відомств також зіткнеться зі зменшенням фінансування, зокрема, будуть скорочені бюджети Агентства з охорони навколишнього середовища і Держдепартаменту.

Джерело Reuters також зазначило, що Трамп дозволить Пентагону вирішувати, як витрачати додаткові гроші.

Своєю чергою, інше джерело агентства стверджує, що додаткові кошти для збільшення фінансування суднобудування, військово-повітряного флоту, а також для забезпечення "більш надійної присутності в ключових міжнародних водних шляхах і вузлах", таких як Ормузька протока і Південно-Китайське море.

Нагадаємо, міністр оборони США Джеймс Мєттіс заявив, що не бачить умов для військового співробітництва з Росією, завдавши удару по надіях Москви налагодити відносини з Вашингтоном після обрання Дональда Трампом президентом.

Голова Пентагона заявляє, що США говоритиме з Москвою з позицію сили

Голова Пентагона заявляє, що США говоритиме з Москвою з позицію сили

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація