Салат "Оселедець під шубою" по-новому: три цікаві ідеї оформлення

Автор
Тетяна МележикТетяна Мележик
Дата публікації
Перегляди
15к
Час на прочитання
3 хв
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Салат "Оселедець під шубою" по-новому: три цікаві ідеї оформлення

Салат "Оселедець під шубою" по-новому: три цікаві ідеї оформлення / Фото: pixabay.com

Українці часто готують салат "Оселедець під шубою" на Новий рік. Але завжди хочеться створити щось нове з усім відомих інгредієнтів. ТСН.ua підібрав три цікаві ідеї оформлення цієї популярної страви.

Напевно, кожен українець знає, як приготувати салат "Оселедець під шубою". Але останнім часом з'являються нові варіанти цієї популярної новорічної страви, які варто спробувати, щоб порадувати своїх близьких за святковим столом.

Новорічний салат "Оселедець під шубою" у вигляді ролів

Інгредієнти:

  • половина червоної цибулини;
  • 1 морквина;
  • 1 буряк;
  • 1 картоплина;
  • майонез;
  • сіль та цукор (дрібка);
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 50 г слабосолоного лосося або оселедця;
  • листя салату.
Салат "Оселедець під шубою" у вигляді ролів / Фото: Instagram

Як приготувати:

  1. Спочатку потрібно відварити до готовності овочі. Замаринувати за цей час червону цибулю з цукром, сіллю та лимонним соком.
  2. Великий буряк нарізати тонкими пластинками, залишки натерти на тертці. Натерти також моркву і картоплю.
  3. На фольгу розстелити харчову плівку. Викласти тонкі пластинки буряку, зверху терті овочі. Кожен шар змастити майонезом.
  4. Тепер потрібно викласти листя салату. Всередину викласти мариновану цибулю і лосось/оселедець. Акуратно загорнути рол. Щоб салат "Оселедець під шубою" добре просочився майонезом, потрібно залишити його на 2-3 години в холодильнику.

Перед подаванням на стіл нарізати на шматочки і прикрасити.

Салат "Оселедець під шубою" в лаваші

Інгредієнти:

  • великий лаваш (4 листки);
  • 3 морквини;
  • 4 картоплини;
  • 2 буряки;
  • 2 оселедці;
  • 1 червона цибулина;
  • майонез, сіль, перець (за смаком).
Салат "Оселедець під шубою" в лаваші / Фото: Instagram

Як приготувати:

  1. Овочі відварити, остудити і натерти на тертці. Цибулю подрібнити. Оселедець розрізати навпіл і почистити від кісток і луски.
  2. Взяти великий лаваш, розділити на 2 частини. Викласти спочатку рибу, зверху моркву та картоплю, посолити і поперчити. Додати невелику кількість цибулі. Останнім буде шар буряка.
  3. Майонезом достатньо змастити лише верхній шар салату "Оселедець під шубою" в лаваші.
  4. Акуратно загорнути лаваш рулетиком. Поставити до холодильника на 20 хвилин.

Перед подаванням на стіл обов'язково нарізати на порційні шматочки.

Новий погляд на "Оселедець під шубою": замініть рибу курячим м'ясом

Інгредієнти:

  • 2 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 1 буряк;
  • 200 г майонезу;
  • 30 г желатину;
  • 1 червона цибулина;
  • 150-200 г курячого філе;
  • 2-3 яйця.
Салат "Оселедець під шубою" з курячим філе / Фото: pinterest.com

Як приготувати:

  1. Яйця, овочі та куряче філе відварити.
  2. Моркву і картоплю натерти на дрібній тертці. Буряк краще на великій. Цибулю дрібно нарізати.
  3. Яйця також подрібнити.
  4. До 200 г майонезу додати 2 чайні ложки набряклого желатину. Ретельно перемішати й охолодити.
  5. Фольгу застелити харчовою плівкою. На плівку викласти спочатку шар буряка, потім майонезно-желатинову суміш, шар картоплі, знову майонезно-желатинову суміш, тонкий шар цибулі і моркви, майонезно-желатинову суміш. Посередині викласти довгі шматки курячого філе.
  6. Загорнути в рулет, добре ущільнюючи масу.
  7. Рулет покласти до холодильника на 2-3 години.

Дуже важливо швидко змащувати всі шари майонезно-желатиновою сумішшю, оскільки вона дуже швидко застигає. Перед подаванням рулет нарізати на шматочки.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Новий Рік 2023
Дата публікації
Перегляди
15к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація