У сімферопольскому СІЗО до Балуха не пускають адвоката

У сімферопольскому СІЗО до Балуха не пускають адвоката

Фото: Громадське ТБ

Напередодні його сильно побили співробітники СІЗО.

Адвокат українського політв'язня Володимира Балуха прибув у СІЗО Сімферополя на зустріч зі своїм підзахисним після інформації про його побиття. Проте у слідчому ізоляторі не пустили захисника до ув'язненого українця.

Про це у суботу, 15 вересня, повідомила Кримська правозахисна група у Facebook.

"Адвокат українського активіста Володимира Балуха вранці 15 вересня прибув у СІЗО Сімферополя, щоб побачити свого підзахисного. Черговий СІЗО йому відповів, що звернення адвоката передано начальнику федеральної казенної установи (ФКУ) СІЗО-1 Управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) РФ у Криму Бережному Сергію Володимировичу, але його зараз немає на місці. Як начальник приїде в СІЗО, він буде особисто вирішувати це питання", - написали правозахисники.

Адвокат чекає біля СІЗО зустрічі з Володимиром Балухом, щоб дізнатися, що вчора сталося і в якому стані активіст.

В СІЗО також повинен прибути архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

Адвокат прибыл в СИЗО к Балуху но его пока не пустили. Адвокат украинского активиста Владимира Балуха утром 15 сентября...

Опубликовано Crimean Human Rights Group Пятница, 14 сентября 2018 г.

Представниця Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца стосовно побиття Балуха повідомила, що Україна передасть докази злочинів окупаційної влади в Криму до міжнародних судів.

"Побиття окупантами В.Балуха, який 181 день на голодуванні - за межами добра і зла. Докази злочинів передамо до судів", - написала вона у суботу у Twitter.

Нагадаємо, 14 вересня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів, що Балуха сильно побили у СІЗО окупованого Сімферополя. За словами Чийгоза, начальник СІЗО Сергій Бережной та інші співробітники надягли наручники ззаду, за спиною, та били політв'язня в ділянку печінки, по спині та голові. Після побиття у Балуха сильно болять печінка і голова. Лікар його не оглядав.

Росія пообіцяла Україні надати довідки про стан здоров'я Сенцова і Балуха

Росія пообіцяла Україні надати довідки про стан здоров'я Сенцова і Балуха

Повʼязані теми:

Наступна публікація