Військовий облік 17-річних юнаків: у ТЦК розповіли про вимоги

Військовий облік 17-річних юнаків: у ТЦК розповіли про вимоги

Призовники / Фото: УНІАН

Молодики мають стати на військовий облік, щоб не отримати штраф.

В Україні, коли юнакові виповниться 17 років, він має стати на первинний військовий облік – облік призовників.

Про це розповів керівник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК і СП Сергій Монукало в інтерв'ю Главреду.

"Юнаки віком від 17 років до настання призовного віку приписуються до призовної ділянки, яка працює у всіх районних ТЦК. Переважно у всіх навчальних закладах беруть списки цих юнаків – від листопада до грудня проводиться основна приписка згідно з затвердженими графіками", – розповів він.

За словами Монукала, 17-річні хлопці проходять ВЛК. Після цього їм виписують приписне свідоцтво, дані з якого будуть вносити до бази "Оберіг".

"Це перша стадія до підготовки призовника, яким він є від 18 до 25 років, який раніше підлягав призову на строкову службу, але її призупинили у зв'язку з запровадженням воєнного стану. Після 25 років ці юнаки автоматично подаються на облік військовозобов'язаних", – пояснив представник ТЦК.

Монукало каже: якщо юнак у зв'язку з об'єктивними причинами не приписався до призовної ділянки і не пройшов ВЛК, то протягом року проводиться дописка. Якщо ж нехтувати цими процесами, то тут уже йдеться про порушенням правил військового обліку та передбачається штраф.

Нагадаємо, в Україні отримати і подовжити відстрочку можна буде онлайн та автоматично. Міноборони України планує запустити нову функцію в застосунку "Резерв+".

Читайте також:

Кому очікувати на повістку від ТЦК? Укрпошта розішле 70 тис. оповіщень військовозобов'язаним

Кому очікувати на повістку від ТЦК? Укрпошта розішле 70 тис. оповіщень військовозобов'язаним

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Мобілізація в Україні 2024
Наступна публікація